Lietuvius kamuoja laiškanešio Pėčkino sindromas

Tikriausiai visi atsimenate filmuką apie laiškanešį Pėčkiną? Daug metų praėjo po šio multiko išleidimo, o lietuviai tik dabar suprato, kad būti panašiam į Pėčkiną, yra būtina.  Daug kur keliauju, daug kur pabuvoju, o lietuvį net Afrikoje galiu atskirti. Ir nereikia išgirsti jį kalbant. Matosi iš išvaizdos.

Daugiau nuotraukų (1)

Trapopkinas

Dec 28, 2012, 2:11 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 9:22 AM

Lietuviai, kaip ir čigonai, juos nesunku atskirti netgi įžvalgumo stokojančiam žmogui bet kuriame pasaulio kampelyje. 

Treningai, išskirtinė eisena, - tai tik nedideli lietuvio bruožai, pagal kuriuos tikrai lengvai atskirsime braliūkus. Žinau, kad Lietuvoje braliūkais latvius vadina, bet jie labiau pusbraliūkai nei braliūkai lietuviams, tad tikriausiai sutiksite, kad lietuviui braliūkas yra lietuvis labiau nei latvis.  

Nesiginčys  su manimi nė vienas, kuris yra girdėjęs milijonus padavimų ir istorijų apie čigonus. Žinokite, kad nėra pasaulyje tokios šalies, kurioje nebūtų kalbama, kad čigonas yra vagis, narkotikų platintojas ar sukčius. Net tolerantiškoje šalyje Norvegijoje, kurioje mielai įsileidžiami svetimšaliai, kurioje tolerantiškai ginami kitos rasės žmonės, visada sužinosite, kad čigonai ir lietuviai yra priskiriami tai grupei, kurios reikia saugotis.  

Žinoma, norvegai visada pabrėžia, kad lenkai taip pat yra priskiriami tai kategorijai, kurios reikia pasisaugoti. Bet pavojingiausiais visada yra įvardijami lietuviai ir čigonai.   Visi, kas matėte čigoną, sutiksite, kad nesunku jį atskirti nuo kitų.

Tik nesupraskite manęs kitaip, nesu rasistas ir visada pasisakau prieš rasizmo skatinimą. Tiesiog pasaulis taip sudėtas, kad kiekviena rasė yra kažkuo skirtinga ir kažkuo įsidėmima.  

Grįžtu prie Lietuvos. Nesame kažkokia rasė, kad būtume išskirtiniai. Bet kodėl mus atskiria? Gal surūgęs snukis, gal išskirtinė apranga ar Pėčkino tašė leidžia suprasti, kad matai prieš save lietuvį, o ne latvį ar...  

Esu iš tų, kurie mėgsta atsiprašyti, jei pasakė kažką negražaus. Atsiprašau... Įvardindamas lietuvio veidą snukiu, nenorėjau įžeisti kažko. Tiesiog tai yra tiesa. Visi žinome, kad Lietuvoje gyvulio galvos priekis yra vadinamas snukiu, o žmogaus - veidu. Nors pasaulyje, nagrinėjant kalbas, gyvūnų ir žmonių veidus, apibūdina vienodai. Nors ir nemažai ta šalis turi epitetų jiems apibūdinti.

Grįžtu prie Lietuvio apibūdinimo: Pėčkino tašės (neteko matyti vyro su tokia pakaba ant peties, pas nieką, išskyrus lietuvį), neteko matyti kitos šalies piliečio, kuris turėtų tokią Pėčkino eiseną kaip lietuvis, neteko matyti kitos šalies piliečio, kuris taip išsiskirtų kaip lietuvis nešiodamas treningus viešumoje.   

Nedarykite iš savęs beždžionės, lietuviai. Nedarykite gėdos šaliai ir ją gerbiantiems piliečiams. Būkite išskirtiniai kitose srityse: dirbkite geriau, mąstykite geriau, būkite tolerantiški ar įžvalgūs.Tik taip mes galėsime tapti išskirtiniais ir kelsime pasitikėjimą ir susižavėjimą Lietuva, o ne kelsime  pajuoką ir darysime patyčias iš jos ir joje gyvenančių žmonių.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.