Verslą į Lietuvą perkelti norėjęs emigrantas pakraupo nuo biurokratijos (atnaujinta)

Mano istorija prasidėjo nuo to, kai aš įgijau atitinkamą išsilavinimą ir, neradęs darbo savoje šalyje, patraukiau svetur. Dirbau paprastus darbus užsienyje ir taupiau, neišlaidavau. Susitaupiau pinigų, įsteigiau savo įmonę - aišku ten, kur pigiau - ne Lietuvoje. Pirkau įvairių gamintojų prekes ir perpardavinėdavau jas, kaip tai daro parduotuvės. Verslas lengvai nėjo, daug dirbau ir sunkiai uždirbdavau, todėl puse etato dirbau kaip samdomas darbuotojas, o grįžęs namo iki 3 valandos nakties sėdėdavau prie savo „svajonės“.

Verslas lengvai nėjo, daug dirbau ir sunkiai uždirbdavau, todėl puse etato dirbau kaip samdomas darbuotojas, o grįžęs namo iki 3 valandos nakties sėdėdavau prie savo „svajonės“.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Verslas lengvai nėjo, daug dirbau ir sunkiai uždirbdavau, todėl puse etato dirbau kaip samdomas darbuotojas, o grįžęs namo iki 3 valandos nakties sėdėdavau prie savo „svajonės“.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jey Key

Dec 31, 2012, 10:07 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 8:35 AM

Vieną dieną toptelėjo mintis - kodėl gi nepabandžius masinių apsipirkimų portalų. Lietuviams kaip tik turėtų būti aktualu naujos ir pigios prekės.

Susisiekiau su daugeliu portalų. Vieni iš jų buvo labai mielaširdingi, kiti tiesiog atsitverdavo tylos siena nuo bet kokių pašalinių kontaktų.

Tarp visų mano bandymų buvo ir „cherrymedia.lt“ valdanti Beta.lt ir Grupinis.lt. Naujų prekių tiekėjo sutikimas buvo šiltas, nes visgi aš tiekiu prekes, kurių Lietuvoje nė su žiburiu nerasi arba tokias, kurios Lietuvoje dar naujiena ir monopolininkai laiko dideles kainas. Kaip ten bebūtų, viskas buvo smagu, kol „cherrymedia.lt“ atstovė, paaiškinusi, kaip veikia jų tinklas ir priėmusi mano užpildytas anketas, dingo kaip į vandenį.

Laukimas... Gal ilgai trunka informacijos apdorojimas ar kažkas panašaus. O gal šioje įmonėje „estai“ dirba, jau pradėjau mąstyti. Juolab kad su kitomis įmonėmis vėliau pradėjau tartis ir jau susitarti spėjau, jau mano prekės buvo patalpintos.

Po eilės priminimų atsiliepė „cherrymedia.lt“ atstovė ir pareiškė, kad jos kolegė tuo pačiu vardu ir ta pačia pavarde (kitaip sakant, klonė) jau nebedirba ir ta (klonė) priiminėjo mano paraiškas. Todėl aš turiu daryti viską iš naujo su šia nauja atstove, kuri yra tuo pačiu vardu ir pavarde kaip ir buvusioji. Na, jau pradėjau mastyti, kad „cherrymedia.lt“ atrado klonavimo aparatą ir slepia jį nuo visuomenės, bet staiga iš kažkur į pokalbį įsitraukė dar viena įmonės atstovė.

Visą iš naujo užpildytą informacija siunčiau tai naujajai atstovei, nes visi gi numanome, kad pirmieji „klonai“ gali būti nepatikimi.

Informacijos paketas buvo iškoneveiktas - neva banko sąskaita neatitinka, aš esu vagis ir jokių pinigų pardavus savo prekes aš iš jų negausiu, nors kitiems masinių apsipirkimų portalams tiko viskas su kaupu.

Pateikus kitą banko sąskaitą ir masę informacijos (kurios kitiems net nereikėjo) man buvo pareikšta, kad reikia visos informacijos ir lietuviškai.

Primenu, kad veiksmas vyksta ne cirke, o tarp atsakingų asmenų. Susidaro nuomonė, kad jeigu norite pateikti prekes į „Beta.lt“ arba „Grupinis.lt“, jums reikia sužinoti: visų gamykloje dirbančių darbuotojų vardus bei pavardes. Koks buvo lauke oras, kai buvo gaminama prekė. Taip pat praverstų ir darbuotojų šeimos sudėtis. Reikia pateikti visas metines ataskaitas visų tarpininkaujančių įmonių. Ir tai, kas tiekia medžiagas gamyklai, kuri gamina prekę ir, matyt, ar tos medžiagos pašventintos. Ir galiausiai tikriausiai reikėtų pateikti Dievo parašą arba tiesiog būti kažkieno draugu kad viskas būtų gerai.

Nusibodo jau klausytis amžinų priekaištų iš šios įmonės, tad tiesiog viską „užraukiau“.

"Cherrymedia.lt" vadovas Vilius Juraitis:

Iš tiesų mes keliame didelius reikalavimus savo prekių tiekėjams, nes užimame didžiausią rinkos dalį ir mums rūpi tiekiamų priekių kokybė. Kartu su teisininkais esame parengę specialią anketą tiekėjams, kurioje klausiame apie prekių licencijas, instrukcijas, ar galima prekiauti gaminiu Europos Sąjungoje ir panašiai.

Ne visi tiekėjai žino visą būtiną informaciją apie prekes, kuriomis nori prekiauti. Todėl jiems ir kyla sunkumų. Nesame biurokratinė įmonė, tiesiog keliame partneriams didelius reikalvimus".

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.