Norvegijos lietuvis: „Gal laikas iš Bažnyčios atsiimti tai, kas priklauso žmonėms?“

Skaičiau jūsų portale publikuotus straipsnius apie emigrantus, jų vaikus ir pinigus. Su kardinolo Audrio Juozo Bačkio nuomone, manau, nesutinku ne tik aš. Lengva Bažnyčiai pamokslus sakyti ir kitus mokyti, kai ji turi pinigų perteklių: naujos mašinos, prašmatnūs namai ir gyvenimas už dyką! Vyskupe, prisipažinkite, kada paskutinį kartą mokėjote mokesčius už gaunamas pajamas? Turbūt nežinote, net kas tai yra!

Kada Bažnyčia pasidalins savo turtais su paprastais žmonėmis?<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Kada Bažnyčia pasidalins savo turtais su paprastais žmonėmis?<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Darius Petraitis

Jan 2, 2013, 9:33 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 1:48 AM

Pasakysiu, kokia yra Lietuvos ir viso pasaulio realybė, nes, manau, jūs jos tiesiog nesuvokiate: žmogus dirba, gauna algą, nuo algos moka mokesčius už tai, kad užsidirbo. Perka maistą ir dar kartą moka mokesčius. Sumoka už aptarnavimus ir vėl moka mokesčius valstybei, perka bilietą, benziną - taip pat susimoka mokesčius, kad galėtų tai nusipirkti! Štai, vyskupe, kokia realybė!

O dabar klausimas visai Bažnyčiai ir jums: kada Bažnyčia pasidalins savo turtais su paprastais žmonėmis? Kada Bažnyčia pradės mokėti mokesčius valstybei kaip ir visi kiti piliečiai bei įmonės? Kada nustosite iš močiučių reketuoti pinigus? Kada ištiesite pagalbos ranką sergančiam, našlaičiui, vaikui, seneliui? Juk Dievas nemoko jūsų kaupti turtus prabangiai gyventi?

Bet jei jus tai moko, tai tada klausimas: kas per Dievas? Velnias? Nes tik velniui reikia tokių turtų, kokius kaupiate jūs.

Aš jūsų neteisiu, nes tik Dievas gali teisti už mūsų darbus čia, Žemėje. Bet nebūkite tokie dviveidžiai.

Kaip manote, vyskupe, dėl ko žmonės emigruoja iš Lietuvos? Dėl gero gyvenimo? Dėl to, kad vaikai visko aptekę? NE NE NE! Todėl, kad kiekvienas Tėvas ir Mama nori savo vaikui duoti viską, kas geriausia, ir, jei reikia, palieka kuriam laikui vaiką pas gimines ir vyksta užsidirbti, nes Lietuvoje vaikus išlaikyti - didelė prabanga.

Nors kažin ar jūs tai suprantate. Nes savo vaikų neturite ir nežinote, negalite suvokti ir suprasti, kokia didelė atsakomybė prieš vaiką dėl jo rytojaus ir ateities. Niekas nenori, kad vaikas badautų ir būtų nuogas. Visi nori vaikui ir skanesnį kąsnį duoti, ir gražesnį rūbą nupirkti.

Taigi, vyskupe, štai jums ir moralas: nemokykit kitų, kaip gyventi, jei pats nežinote ir nesugebate taip gyventi! Jums lengva, kai visokias nuolaidas ir atleidimus nuo mokesčių turite. Susimokėkite mokesčius ir tada pajusite tą malonumą, kaip reikia gyventi, kai už viską moki ir niekas už dyką neatneša.

Visi žino ir turbūt supranta, tik gal nenori pripažinti, bet realybė juk tokia, vyskupe: Bažnyčia - tai įteisintas pasaulinis reketas, ir jūs už tai nebaudžiami.

Gal laikas žmonėms pasiimti iš bažnyčių ir bažnyčių sąskaitų tai, kas yra palikta žmonių, ir palikti jus badauti? Gal reikėtų iš jūsų atimti tas bažnyčias ir atiduoti žmonėms? Gal pagaliau reikia įvesti tolygius mokesčius Bažnyčiai ir bausti už rinkliavas bažnyčioje? Kaip tada jūs pamokslus sakysite?

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.