A. Račas ir A. Ramanauskas - tik du maži chuliganai

Kai buvau vaikas ir klausydavausi Andriaus Mamontovo dainų, galvojau, kad reikia išlikti vaiku visą gyvenimą. Turėti svajonių, turėti tikslą ir aiškų realizacijos planą.

Kad ir kaip ten jaučiatės, pikti ir nelaimingi, o gal nuskriausti - jūs darote įtaką Lietuvos kultūrai.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Kad ir kaip ten jaučiatės, pikti ir nelaimingi, o gal nuskriausti - jūs darote įtaką Lietuvos kultūrai.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vygintas Varnas

Jan 7, 2013, 5:21 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 11:30 PM

Buvau formuojamas Algio Ramanausko ir jo draugo Budulio laidų: „Radioshow“,  „Orbita“ ir Peliukų Politikų iš „Dviračio žinių“. Laidos buvo ir bus juokingos. Jos yra mūsų visuotinės kultūros dalis.

Kaip ir A. Ramanauskas, Artūras Račas prisideda prie lietuviškos visuomenės formavimo, skiriasi tik metodai - jūsų, mūsų herojai, tikslas yra mus vienyti, o ne skaidyti.

Negi jūs, didieji šio krašto žmonės, nesuvokiate, kad jūsų kalbų ir barnių klausosi tie patys žmonės - lietuviai. Kad ir kaip ten jaučiatės, pikti ir nelaimingi, o gal nuskriausti - jūs darote įtaką Lietuvos kultūrai.

Lietuvos kultūra - tai lietuvių ateitis. Visiškai man nerūpi, kaip jūs spjaunate ant Lietuvos ar tiesmukai su keiksmais ar gražiais žodžiais - jus apspjaunate mus, lietuvius.

Jūs turėtumėte elgtis atsakingai, nes jūs turite žodį, kurio klauso Lietuvos vaikai, kuriems atrodo, kad keiktis yra gražu ir kultūringa. Jūs, suaugę vaikai, žinote, kad kultūra kurioje augs jūsų anūkai bus jūsų lemta ir jūs patys būsite kalto dėl to.

Tokiais keiksmais žarstydamiesi jūs mirštate, kaip herojai, mūsų akyse.

Tikiuosi jūs, du tautiečiai, rasite bendrą kalbą ir man nebereiks jums rašyti, kad jūs susimovėt Lietuvos akyse.

Šiandien man esate tik du maži chuliganai, kurių žodžiai yra tokie patys tušti, kaip mano.

Nuoširdžiai tikiuosi, kad jūs susivoksite, kokią įtaką darote Lietuvai ir stengsitės iš visų jėgų daryti gerą įtaką, kartu.

Norėčiau per televizorių pamatyti, kaip jūs vienas kitam paspaudžiate ranką ir atsiprašote visos Lietuvos. Nes ant Lietuvos žmonių jūs kalbate kaip norite - jūs turite ir atsiprašyti Lietuvos žmonių.

Būti vaiku, tai turėti svajonių ir tikslų, o ne būti neatsakingu suaugusiu žmogumi.

Labai tikiuosi, neįsižeisite už mano jums išsakytą nuomonę ir padarysite gerą Lietuvai sprendimą, o ne vienas kitam.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.