Lietuvos žiniasklaida pateko į pavojų

Lietuvoje žiniasklaida pateko į didelį pavojų. Įvairūs verslo bei politikos oligarchai stengiasi nusipirkti ar sukurti kiek įmanoma daugiau žiniasklaidos priemonių. Nepriklausomos spaudos tiražai vis mažėja, todėl lietuviams tenka informaciją skaityti internete ar žiūrėti per televizorių, kur itin didelę įtaką turi lobistai.

Įvairūs verslo bei politikos oligarchai stengiasi nusipirkti ar sukurti kiek įmanoma daugiau žiniasklaidos priemonių.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotr.
Įvairūs verslo bei politikos oligarchai stengiasi nusipirkti ar sukurti kiek įmanoma daugiau žiniasklaidos priemonių.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

321paslaptis123

Jan 7, 2013, 12:29 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 11:42 PM

Pirmasis pavyzdys - skandalingajam verslininkui Vladimirui Romanovui priklausanti spaudos bei interneto žiniasklaidos grupė - „Diena Media News“, valdanti dienraščius „Kauno diena“, „Klaipėda“, savaitraštį - „Vilniaus diena“, interneto portalą „diena.lt“ bei televiziją „Sport 1“. Dažnai kritikos susilaukiantis žiniasklaidos koncernas susilaukia kritikos dėl šališkumo, V.Romanovo kišimosi, matyt, išgyvena ne pačius geriausius laikus: neseniai savaitraščiu tapo iki tol kasdien leistas laikraštis „Vilniaus diena“, taip palikdamas sostinę be dienraščio („Vilniaus diena“ bei „Lietuvos ryto“ priedas „Sostinė“ išeina tik kartą per savaitę).

Tačiau, p. Romanovas, nors viešai to neafišuoja, tikriausiai, net neketina atsisakyti savo žiniasklaidos priemonių, verčiau prašo paramos jam priklausančiam krepšinio klubui „Žalgiris“. Tai rodo tik vieną: oligarchai, kuriems priklauso įvairios žiniasklaidos priemonės, laikysis jų įsikibę nagais ir dantimis.

Dar viena gana „įdomi“ žiniasklaidos grupė - „Balsas.lt leidiniai“. Nors oficialiai ji nesusijusi su politinėmis grupuotėmis, tačiau žmonės jau seniai tiki, jog už viso to stovi ne kas kitas, o politinis išsišokėlis, „darbiečių“ pirmininkas - Viktoras Uspaskichas su savo „chebra“. Jiems, priešingai nei ponui V. Romanovui, su finansais tarsi ir viskas tvarkoje - „Valstiečių laikraščio“, orientuoto į provinciją, „Akistatos“, apžvelgiančios kriminalinį pasaulį, „Ekonomikos.lt“, bei nemokamo savaitraščio „Balsas.lt savaitė“ tiražai nemažėja. Reiškia apsimoka?

Tikriausiai taip, tik ne pinigine prasme - juk apsimoka turėti priemonę, kuria galima skleisti savo nuomonę. Ar nepastebėjote, kaip paskirstyta:  vienas laikraštis kaimui, vienas miestui („Ekonomika.lt“), vienas LNK žinių megėjams (jei nesuprantate dėl ko, patariu jas dažniau žiūrėti) ir vienas - ieškantiems nemokamos spaudos. Juk visiems po vieną, ar ne?

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.