Daviso taurės varžybas komentavę asmenys - gėda

Tenisas - vis labiau Lietuvoje populiarėjanti sporto šaka, o Daviso turnyras turėjo tapti viena iš Lietuvoje retai vykstančių teniso švenčių. Nors Lietuvos rinktinė iš anksto buvo vainikuojama kaip favoritė, vien jau dėl to, kad joje yra Ričardas Berankis, negalima nepastebėti, kad žaidimas „neblizgėjo“ ir akivaizdaus pranašumo neišvydome. Tačiau labiau nei neidealus žaidimas ausį rėžė turnyrą komentavusių asmenų neprofesionalumas.

Daugiau nuotraukų (1)

Deli Deli

Feb 4, 2013, 9:10 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 2:37 PM

Mano manymu, sporto varžybas komentuojantys žmonės neturėtų būti šališki vienos iš dalyvaujančių pusių atžvilgiu, o jei ir yra jaučiama simpatija kažkuriam dalyvaujančių - tai turi būti parodoma subtiliai ir nesumenkinant kito dalyvio. Deja, mūsų komentatoriai akivaizdžiai negerbė Kipro atstovų, šlovino lietuvius net ir tais atvejais, kai jie padarydavo daug klaidų, mat, pasak jų: „Jie gali sau tai leisti.“

Nesugebėjimas įvertinti konkurentų, net kai šie sužaisdavo tikrai gražiai, buvo aiškiai pastebimas. Kartais apimdavo mintys, kad R. Berankis yra ne 85-oji, o 1-oji pasaulio raketė. Būtent dėl nesugebėjimo profesionaliai perteikti vykstančio žaidimo - kartais savaime kildavo noras sirgti už priešininkų komandą. Aišku, Lietuvos žaidėjai niekuo dėti, kad teniso „specialistai“ kalbėjo nesąmones.

Linkėčiau ateityje atkreipti daugiau dėmesio į užsienio šalių sporto žurnalistų sugebėjimą komentuoti varžybas, tobulėti (juk tobulumui ribų nėra), geriau pabūti kuklesniems negu tokiais pasipūtusiais, kaip šįkart ir blaiviai bei profesionaliai žvelgti į tai, kas vyksta aikštėje.

Situacijai nesikeičiant verčiau rinkčiausi varžybų stebėjimą be jokio komentavimo-interpretavimo.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.