Visi į autobusą – važiuosim į ryšio zoną!

Prieš kokius penkerius metus iš lūpų į lūpas sklido juokelis, kad vienas toks mobiliojo ryšio tiekėjas veš klientus autobusu į ryšio zoną. Daug kam buvo juokinga, nes daug kas suprato, kad šitame „bajeryje“ yra dalis tiesos. Tačiau prieš kelias dienas pasijutau, kaip kažin kokiu autobusu teleportuota penkeriais metais atgal – tiesiog į rankas pakliuvo to paties operatoriaus kvietimas vykti. Kur? Į ryšio zoną!!! Ir čia jau ne anekdotas, o realus pasiūlymas garbingai Lietuvos žiniasklaidai.

Daugiau nuotraukų (1)

Birutė Jurkutė

Mar 18, 2013, 8:10 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 6:25 PM

Taigi prie sostinės viešbučio lauks autobusiukas – visi sulipsim ir važiuosim. Kur važiuosim? Neparašyta, bet ten tikrai duos ryšio. Važiuosim ilgai, nes kvietime nurodyta, kad sugaišim penkias valandas. Vadinasi, gal kur prie Raseinių ar už Utenos.

Tiesa, tie, kurie naudojasi šito operatoriaus paslaugomis (aš kažkada naudojausi), nepulkit prie telefono – telefono ryšys nedingo, o kalba eina apie supergreito 4G ryšio pabandymą, į kurį veš „ten – kažkur anapus“. Juk reikia realiai parodyti, kad jie irgi turi 4G tinklą. Ir nesvarbu, kad jis kažkur prie Raseinių ar už Utenos.

Kažkada buvau to operatoriaus, kuris veža į ryšio zoną, suklaidinta – gavau telefoną už vieną litą, gerą mokėjimo planą ir ryšį, kuris buvo kažkur anapus... Buvo daug vargo, kol pakeičiau tą operatorių kitu. Ar nebus dabar panaši situacija, kai vėl vartotojai bus viliojami labai pigiais megabaitais ir gigabaitais, bet iki 4G ryšio važiuosim autobusu? Faktai rodo, kad taip ir bus. Juk paguglinus galima rasti, kad tas operatorius 4G paslaugas žada šį pavasarį, kai apie investicijas į 4G tinklą nieko nekalba.

Dar pikčiau, kai tos bendrovės direktorius pasako, kad „dabar nematome poreikio, todėl investuosime į 4G tinklą tada, kai visi vartotojai pradės siųsti daug duomenų“. Taip pasakė jis per „Panoramą“.

Suprask, jei konkurentai tokie kvaili, tai tegul investuoja, o mums ant klientų, kuriems rūpi greitas mobilus internetas, nusispjaut. Įsivaizduojate ūkininką, kuris pasakytų, „kai pamatysiu, kad žmonės nori valgyti, tuomet sėsiu javus“? Atrodytų kvaila, bet telekomunikacijų rinkoje kai kam tai labai normalu. Kaip ir normalu važiuoti ryšio autobusu kažkur prie Raseinių ar už Utenos.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.