Kauno šviesoforai - kur kas aiškesni nei Vilniaus

Noriu papasakoti apie situaciją, į kurią pakliuvau Vilniuje. Važiavau Goštauto gatve prie Operos ir baleto teatro. Privažiavus sankryžą, reikėjo apsisukti prieš Žaliąjį tiltą. Šviesoforai išdėstyti taip, kad papildomos sekcijos į kairę reikia su žiburiu ieškoti. Buvo jau prietema, lijo, tad nepastebėjau papildomos sekcijos ir pasukau į kairę papildomai sekcijai neužsidegus... Ir ką - netrukus buvau sustabdytas uniformuoto pareigūno...

Daugiau nuotraukų (1)

Sigitas

2013-03-19 14:17, atnaujinta 2018-03-09 17:20

Neneigiu savo kaltės, bet eismas turi būti organizuojamas saugiai. Tų papildomų sekcijų dažnai gali nepastebėti, kai šviečia tik žalias signalas, leidžiantis važiuoti tiesiai, kuris yra labai ryškus.

Dažnai darbo reikalais tenka važinėti į Kauną, tai ten jau ne vienoj sankryžoj pastebėjau, kad yra raudonas signalas su riebia rodykle į kairę. Pagalvojus, kiek Vilnius sukišo milijonų, kad būtų pakeisti visi šviesoforai, o dabar nesugeba saugiau organizuoti eismo.

Palyginimui skaitytojams pateikiu nuotrauką iš sankryžos prie Žaliojo tilto su nedegančia sekcija į kairę (nepatingėjau po nubaudimo nuvažiuoti ir nufotografuoti) ir nuotrauką iš sankryžos Kaune su raudonu signalu į kairę. Kodėl Kaune tokius šviesoforus stato, o Vilniuje nesugeba?

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.