Prekybininkų triukas? Kaina su nuolaida tokia, kaip kitose parduotuvėse be akcijos

Kai pardavėjas sako, kad jo daiktas yra pigus ir jis daro didelę nuolaidą, tikėti juo galima ne visada. Pasirodo, neretai tokios akcijos būna tik noras pasipinigauti. Tuo įsitikinau pirkdamas vaikui žaidimų konsolę, kuri buvo „atpiginta“ beveik 200 litų. Jei ne žmonos apdairumas, būčiau likęs kvailio vietoje.

Pirkėją įžeidė akcija - kam daryti nuolaidą, kai kitur daiktą ir be jos galima nusipirkti už mažesnę kainą?<br>V. Balkūnas
Pirkėją įžeidė akcija - kam daryti nuolaidą, kai kitur daiktą ir be jos galima nusipirkti už mažesnę kainą?<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

Vytis Jurėnas

Apr 18, 2013, 10:23 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 2:39 AM

Mano dvylikametis sūnus apie „Xbox‘ą“ zyzė jau porą metų. Neiškentęs spaudimo, vardan šventos ramybės nutariau įteikti atžalai taip trokštamą daiktą. Pirmiausia pagalvojau apie internetinę parduotuvę pigu.lt, logiška, kad ten turėtų būti pigiausia.

Radau viliojantį pasiūlymą - žaidimų konsolė Xbox 360 Slim, 4 GB kainuoja 669 litus. Dar labiau mano dėmesį patraukė tai, kad ankstesnė prekės kaina nurodyta 829 litai. Taigi pardavėjas daro net 160 litų nuolaidą. Apsidžiaugiau radęs gerą pasiūlymą ir suskubau pirkti.

Jau ruošiausi pervesti pinigus, kai žmona paprotino: „Dar neskubėk, pasidairyk kitur, maža ką“. Patikrinau kitas internetines parduotuves ir supratau, kad mane mulkina. Pavyzdžiui, „Skytech“ lygiai tokią pačią konsolę siūlo už 657 litus, o internetinėje parduotuvėje neostore.lt ši prekė atsieina 665 litus. Dar kelios parduotuvės, tokios kaip it-taskas.lt, varle.lt, jau nekalbant apie tarptautinį „ebėjų“, šį vaikų džiaugsmą pardavinėja už panašią kainą. Ir tai be jokių akcijų!

Labiausiai piktina ne tai, kad pigu.lt pasiūlymas pasirodė ne toks jau ir pigus, kaip paskelbta. Kainų skirtumas nežymus, velniai nematė tų kelių litų. Bet užtat tikrai skaudu, kad mane vynioja aplink pirštą ir dar tokiu primityviu triuku. Kam įžūliai meluoti, kad padaryta vos ne poros šimtų litų nuolaida? Nejaugi pardavėjas tikisi, kad pirkėjas bus toks naivus ir užkibs ant nubraukytų „senų“ kainų, juolab, kai jas internete galima patikrinti vos per kelias minutes?

Pigu.lt komentaras

Skaitytojas nepagrįstai lygina Pigu.lt nurodomą žaidimo kainą su kitų prekiautojų kainomis. Pigu.lt mažina prekiaujamų gaminių kainas ne nuo kitų prekiautojų taikomų kainų, o nuo savo siūlomų kainų. Anksčiau Pigu.lt siūlė įsigyti žaidimą už perbrauktą kainą, tačiau vėliau ją sumažino.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.