Atviras rinkėjo laiškas P. Gražuliui

Priėjo vieną dieną prie manęs gatvėj toks žmogelis. Veidas pajuodęs, kvapas troškus, dreba visas. Nuo šalčio turbūt.

Daugiau nuotraukų (1)

Jonas Chronevičius

Apr 22, 2013, 11:34 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 10:24 PM

Sako: „Būk žmogus, padėk, noriu laišką Gražuliui parašyt, o negaliu, sergu, rankos purtosi, su paišeliu į popierių nepataikau“.

Aš, žinoma, sutikau, negi atsisakysi savo artimui padėti.

Tad jo diktuojamas parašiau šį laiškelį mūsų mylimam ir gerbiamam gerbiamo Seimo nariui. Pataisiau tik kalbą, kad būtų suprantama ir pašalinau keiksmažodžius.

***

Mielas Petrai,

žiūrėjom su kaimynu televizorių ir mums širdis džiaugėsi matant tavo pastangas padėt išsaugoti Neringos Venckienės, o kiek anksčiau, ir trijų darbiečių teisinę neliečiamybę. Mačiau, kaip negailėdamas prakaito mosikavai rankomis ir tampei gerklės stygas. Ir buvo skaudu matyti, kad tavo pastangos nuėjo veltui. Klanai buvo stipresni. Bet aš tikiu, kad tu nepasiduosi teisėsaugai bei kitiems klanams ir ateityje.

Tad noriu paklausti: ar tu, kaip badavimo specialistas, nemanai, kad jau laikas skelbti naują badavimo akciją, kuri nors truputį sustabdytų tą baisią klanų savivalę?

Taip pat noriu išreikšti savo palaikymą kovoje prieš visokias dabartinio pasaulio nešamas ir mums visiškai nereikalingas laisves. Tikiuosi, padėsi Lietuvai išlikti šalimi, gyvenančia vadovaujantis tradicinėmis, Donelaičio ir Žemaitės apdainuotomis vertybėmis.

Aš dažnai paskaitau vieną iš laikraščių, kuris priklauso ne tau, o VŠĮ „Kauno leidybos ir poligrafijos centras“, o ši – bendrovei „Judex“, kuri gamina koldūnus ir kelių miestelių spaudą ir neturi su tavim nieko bendro. Šis laikraštis buvo itin teisingas ir nešališkas informacijos šaltinis rinkimų į Seimą laikotarpiu ir padėjo man suprasti, už ką reikia balsuoti. Jis itin objektyviai parodė, koks gražus esi tu ir koks ne toks gražus tavo konkurentas.

Jei apsispręsi, aš, norėdamas išreikšti savo palaikymą ir dvasinę paramą, pasižadu nusipirkti bendrovės „Judex“ gamintų koldūnų pakuotę ir jų nevalgyti.

Pabaigai noriu paprašyti patarimo mano kaimynui Broniui. Jis irgi yra tavo gerbėjas ir labai geras vairuotojas. Kai mes su jo golfu lekiam bambaliuko parsivežt, tai net rūdys skraido. O už tai jį persekioja policijos klanas.

Žinau, kad ir tu turėdavai panašių bėdų dėl vairavimo, kai skubėdavai pas rinkėjus, tad norėčiau paprašyt, kad kai vėl atvažiuosi pabaliavot, tai yra susitikt su rinkėjais, pasidalintum patirtimi, kaip išvengti to policijos klano persekiojimo.

Nuoširdžiai tave mylintis rinkėjas Jonas Chronevičius, bernautine pavarde Vingis

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.