Jojikė apie B. Gutkauską: jis mušeika, tačiau viską atidavė dėl Lietuvos

Kraujas užvirė beskaitant straipsnį, o tuo labiau – straipsnio komentarus apie raitelį Beną Gutkauską. Visų pirma, nesu jo gerbėja, įsimylėjusi mergaitė ar panašiai, netgi nesame artimi draugai. Labiau buvę kolegos. Todėl norėčiau, jog skaitytumėte šitą laišką kaip visiškai pašalinę nuomonę.

Daugiau nuotraukų (1)

Miglė Zaliukaitė

May 1, 2013, 4:33 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 11:11 AM

Jojimo sporte esu jau pakankamai seniai, kad suprasčiau visą aukšto lygio sporto „virtuvę“, ir, tiesą pasakius, ne Lietuvoje. Beno nemačiau tikrai labai seniai, tačiau straipsnis parašytas labai šališkai, o dar tie komentarai...

Visi klysta, visi daro klaidų. Kaip bebūtų, – už klaidas tenka atsakyti. O juk apsidairykime ir pažiūrėkime į visuomenę: ką ji toleruoja, skatina? Scenos atstovai ir žvaigždės, viešai siuntinėjantys publiką velniop, besikeikiantys – juk jie susilaukia dėmesio, netgi paskatinimo, tampa populiarūs. Politikai, darantys cirką iš valdžios, švaistydami pinigus ir girti darydami avarijas – juk tai normalu, ar ne?

Visuomenė iššaukia negatyvius veiksmus, juos skatina savo veiksmais tam, kad po to galėtų garsiai rėkti ir smerkti...

Benas – sportininkas iš didžiosios raidės. Taip – didelis peštukas. Užsienio šalies pasiūlytą pilietybę gauti atsisakęs sportininkas, kad galėtų atstovauti Lietuvai. Atsisakęs puikių sąlygų ir gerokai paprastesnio gyvenimo užsienyje jis liko, nes yra patriotas.

Kaip jau spauda rašė, todėl ne paslaptis, kad žirgų sportą jis pasirinko ne savo noru, o tėčio verčiamas atidavė visą save. Tai pavertė jį daugelio raitelių svajone. Laimėjo tiek, kiek tikrai sunku įsivaizduoti būnant tokio jauno amžiaus... Jis – išskirtinio talento savininkas, turintis neeilinį jausmą.

Yra žmonių, kurie sako, kas visos jo pergalės – tėvo pinigais. Nesąmonė. Pusę Šiaulių tektų parduoti geram poros metų varžybų sezonui. Taip, jojimo sportas labai brangus, bet ir Gutkauskams toli dar iki tokių finansų...

Benas neliko ilgai nepastebėtas ir buvo pripažintas keleto puikių užsienio sportininkų, su kuriais bendradarbiavo. Tarp jų ir tų, kurie startavo Londono olimpiadoje.

Visi tikėjomės ir laikėme kumščius dėl Londono – deja, politika (ir dar kokia) egzistuoja žirgų sporte. Yra ir dar didesni pinigai, nuperkantys pinigus. Seniai žinojau, kad olimpiada – Beno svajonė, tik nesitikėjau, kad jos vartus jis pasieks taip greitai.

Ne per seniausiai Benas vertėsi su žirgu ir patyrė sunkią traumą, todėl teko pamiršti jojimą gal metams, o gal ir visam gyvenimui. Per vieną dieną jo gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis. Ryte galvojant apie laimėjimus, startus, vakare teko prabusti ligoninėje. Štai ir viskas, didysis sportas baigtas? Pokšt ir nebėra. Viskas, dėl ko paaukota begalybė laiko, pastangų, svajonių, tėškėsi į šipulius.

Aš neteisinu Beno ir jo muštuko savybių, tai yra blogai. Tačiau jūsų straipsnis išprovokavo visiškai neadekvačią nuomonę apie raitelį, kuris labai daug darė dėl Lietuvos.

Parodyta viena – piktoji ir juodoji - pusė žmogaus, kuris paslydo. Paslydo ne vieną kartą.. Ir man labai skaudu suvokti, kad šiuo metu Benas skaito tuos neapykantos kupinus komentarus, kurie yra tiesiog šlykštūs. Ir ką tai išprovokuos – dar vienas muštynes, o gal jau ir pakelti ranką prieš save..?

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?