Autobuso nesulaukusi neįgali moteris kviečia kovai prieš valdininkus

Šiuo metu, kai didieji miestai plečia visuomeninio transporto paslaugas gyventojams, kaime vyksta atvirkštiniai procesai. Autobusai seni, grafikai neatitinka tikrovės. Tik autobusų parko vadovybė kasmet kelia kainas už keliones skųsdamiesi, kad mažėja keleivių ir brangsta kuras.

Daugiau nuotraukų (1)

Neringa

May 9, 2013, 12:19 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 12:51 AM

Tačiau niekas niekada nesusimąstė, kokia tikroji keleivių mažėjimo priežastis. O kaimo žmonės yra itin nuolankūs - jie tyliai pakeiksnoja ir tuo viskas baigiasi.

Pasiekiau tokį periodą, kad dėl sveikatos negaliu vairuoti automobilio. Pas gydytojus reikia, tad teko pasinaudoti Širvintų rajono visuomeniniu transportu. Iš anksto stotelėje nusirašiau autobusų grafiką. Dar Širvintų savivaldybės tinklalapyje pasitikslinau. Man tiko 25-oje autobusų grafiko eilutėje įrašytas maršrutas Gelvonai - Musninkai - Širvintos.

Autobusas 9 val. 55 min. jau turėjo būti Širvintose. O man pas daktarus 10 val. 20 min. Geriau būti negali!

Deja, atėjusi beveik 1 km iki stotelės (turiu negalią), autobuso nesulaukiau ir turėjau grįžti namo. Paskambinau į autobusų stotį. Man paaiškino, kad šis maršrutas jau prieš trejus metus nuimtas. Viešpatie brangus, kaip galima per 3 metus nesutvarkyt tvarkaraščių?!

O Savivaldybė? Ar ji tikrina, ką skelbia? Juk tai mažų mažiausiai pasityčiojimas iš žmonių! Kai pradėjau pasakoti savo istoriją, paaiškėjo ne vienas toks atvejis, ne tas vienas maršrutas panaikintas, o grafike yra! Kodėl? Gal tam, kad galima būtų pasigirti, kaip rūpinamasi kaimo žmogumi?

Kviečiu visus gyventojus tokiais atvejais kviesti taksi ir sąskaitas pateikti Širvintų rajono savivaldybei ir Tarybai. O jie tegu sprendžia, kas turi kompensuoti. Juk nuo jų priklauso, kas ir kaip vežios rajono gyventojus.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.