Reikia ne tik atimti vaikus, bet ir uždrausti daugintis!

Nežinau, kaip ten pas jus, bet pas mus Šančiuose dabar didžiausia isterija kyla dėl to, kad tuoj ateis pareigūnai ir atims visų vaikus. Ir žinote ką? Kad tik greičiau tai atsitiktų! Jau seniai buvo laikas.   Kas labiausiai to bijo?   Tos tvarkos baisiai išsigando tie, kurie instinktyviai jaučia, kad elgiasi su vaikais ne taip, kaip turėtų, ir būtent prieš juos bus pritaikyti šie veiksmai. Labiausiai to bijo tie, kuriems jų pačių vaikai ir tų vaikų dresavimas buvo likusi vienintelė vieta, kur jie galėjo pajusti dar kažkokią savo galią ir vertę.

Naujosios tvarkos baisiai išsigando tie, kurie instinktyviai jaučia, kad elgiasi su vaikais ne taip, kaip turėtų, ir būtent prieš juos bus pritaikyti šie veiksmai.<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Naujosios tvarkos baisiai išsigando tie, kurie instinktyviai jaučia, kad elgiasi su vaikais ne taip, kaip turėtų, ir būtent prieš juos bus pritaikyti šie veiksmai.<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Raimucka Jurgaičių

May 9, 2013, 12:21 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 12:51 AM

Visi nusiskriaudusieji gyvenime, neturintys jokio balso suaugusiųjų visuomenėje, negaunantys jokių atsakingų ir vadovaujamų pareigų darbuose (arba gavę, bet vis tiek neprivertę nieko jų klausyti) ir negalintys atkreipti niekieno dėmesio į savo niekingai vargingą nuomonę, bando pajusti bent kokį savo reikšmingumą šiame pasaulyje rėkdami, siautėdami ir dresuodami vaikus, prieš kuriuos jie yra stipresni bent jau fiziškai ir tuo naudojasi. Jei ir jų nebeliks, tai tokių menkystų menkystės visai nebeliks už ko paslėpti.

O išvis baisiausia jiems, kad patys vaikai galės iškviesti jų tramdytojus. Įsivaizduojate, netgi maži vaikai galės parodyti, kad jie visiškai nieko nesugeba gyvenime! Kur jau daugiau begalima nusmukti? Kad dar patys paliktų ir išsikraustytų gyventi kitur ne tik katinas, auksinė žuvelė, bet ir tarakonai? Beje, apie gyvūnų teises jie irgi mažiausiai įsikerta. Bet grįžkime prie vaikų temos.    

Panašūs gimdo panašius

Ir dar žinote, kodėl laukiu kada įsigalios šita vaikų gelbėjimo tvarka? Ne vien todėl, kad taip elgiamasi turtingiausiose pasaulio šalyse, reiškia, tai yra matomais rezultatais įrodytas gėris. Ir ne todėl, kad prieš tai protestuoja visa mūsų budulių (moralinių ir materialinių) armija, ir todėl neišvengiamai reikia elgtis priešingai nei jie sako, kad rezultatas vėl būtų gėris. Svarbiausia priežastis yra ta, kad mūsų šalyje jau susikaupė kritinė bukųjų masė, kuri gali pasinaudoti protingų žmonių protingiems žmonėms sukurtomis demokratinės visuomenės galimybėmis ir taisyklėmis, kad sustabdytų viską, kas gali atnešti nors kokios naudos mūsų šalies ateičiai. Bukas priešinimasis bet kokiai pažangai ir jų siauram proteliui neįkandamoms naujovėms tampa grėsmingas.

Tai atsisuka prieš mus ir patenkant į valdžią visokiems „drąsos keliams“ ir bedarbių labiausiai remiamai Darbo partijai, ir energetikos žlugdymu, ir kultūros sulėkštėjimu, ir net mūsų gelmių turtų žvalgymo stabdymu (stabdant net ne tų gėrybių panaudojimą, o vien išsiaiškinimą ar jų iš viso yra – kas begali būti idiotiškiau ant šio svieto, nei bijoti sužinoti ar tu turi ką nors gero?!).

O panašūs gimdo panašius. Tai gamtos dėsnis. Aksioma (pasiguglinkit, kas nežinot, ką tai reiškia). Kaip vergų vaikai gimsta vergais, kaip studentų vaikai gimsta studentais, taip ir bukų siaurakakčių vaikai gimsta tokiais pat bukais siaurakakčiais ir vienintelis būdas juos iš to išvaduoti yra kuo greičiau ištraukti iš tos bukumą šlovinančios aplinkos. 

Ne, jūs nemokate auklėti 

Čia visokios supermamiškos tuštutės ir skudurynų stiliaus propaguotojos klykia, kad nesikištume į jų šeimas ir leistume auklėti vaikus, kaip jos išmano, o jos, atseit, tą išmano puikiai. Taigi visa bėda ir yra, kad neišmanote. Negali žmogus išmokyti gyventi vaiko, nemokėdamas susitvarkyti savo nuosavo gyvenimo. Vaikai klauso ne to, ką jiems sako, o to, ką mato darant. O mato tokį jūsų gyvenimą, kad net ir geriausi pamokymai neveikia.

Čia tas pats, kaip sakyti vaikui „Bl** n*****, kad daugiau, s***, negirdėčiau keikiantis, nes kaip p**** į š****, tai j***** k****, ****…“ O toks auklėjimas ir yra populiariausias viską savaime teisingiai išmanančiose tik kažkodėl elementarių mokesčių nesurandančiose iš ko susimokėti šeimose. Negali pats ko nors nemokėdamas išmokyti kito. Negali nelaimingas žmogus išmokyti būti laimingu. Negali neigiamo mąstymo individas išmokyti mąstyti teigiamai. Negali skurdžius išmokyti būti turtuoliu. Negali nemokantis skaityti išmokyti rašto.

Sako, kad smurtas (ne tik fizinis, bet ir psichologinis) prieš vaikus yra pateisinamas, nes vaikai kitaip nieko nesupranta. Tai jūs nieko nesuprantat, jeigu nemokate visko paprastai ir suprantamai išaiškinti vaikams! Tai jums vaiko klausimas „O kodėl taip reikia?“ yra baisiausia, ką galite išgirsti. Ir vienintelis jūsų atsakymas yra riksmas „Todėl, kad aš taip pasakiau!!!!“. Nes jūs patys iki šiol nesuprantate ir nežinote, kodėl reikia laikytis įstatymų, kodėl reikia laikytis eismo taisyklių, kodėl reikia sąžiningai ir efektyviai dirbti, kodėl reikia domėtis kultūra, ekonomika ir politika, kodėl šiukšles reikia mesti į šiukšlių dėžę, net kodėl reikia sėsti į tą vietą, kuri yra nurodyta ant jūsų bilieto!

Jei jus pačius visa tai atlikti galima priversti tik panaudojus teisėsaugos jėgą ir baudas, tai kaip jūs ką nors be jėgos naudojimo išaiškinsite savo vaikams?! Negalima iš viso pykti ant savo vaiko, nes tai yra labiausiai į jus pačius panašus žmogus šioje planetoje. Todėl ir klausiu, tai ką, mums reikia dar didesnės minios nelaimingų, juodaminčių, skurstančių ir smurtaujančių bukų beraščių?! Kuo greičiau reikia atimti iš jų vaikus ir leisti juos auklėti visa tai išmanantiems. 

Už ką reikia atimti? 

Aš manau, kad tą įstatymą reikėtų dar kuo plačiau papildyti. Savaime suprantama ir nediskutuojama, kad vaikai turi būti paimti iš fizinės ir psichologinės smurto aplinkos, bet to nepakanka. Vaikai turi būti paimti ir iš tos aplinkos, kurioje skleidžiamas pesimizmas, praeities, o ne ateities garbinimas, kaltųjų dėl savo nelaimių ieškojimas ir panašiai.

Iš viso, geriausia būtų kiekvienoje šeimoje įtaisyti mikrofonus ir kai tik nuskamba: „O prie ruso, žinokit, buvo geriau...“ – atvažiuoja tarnybos ir išveža vaikus! „Va, ką valdžia su paprastais žmonėmis daro...“ – išveža vaikus. „Siurbėlės darbdaviai paskutinį mūsų kraujo lašą baigia išgerti...“ – išveža nedelsiant. „Sunaikins mūsų Lietuvėlę tos globalizacijos ir pasaulio išmislai...“ – veža kuo toliau. „Mesk tą knygą, tik akis sugadinsi, nuo mokslo nebūsi bagotas, geriau padėk man surūdijusį „Žigulį“ lipnia juosta apvynioti...“ – išveža be teisės sugrįžti ir sužinoti, iš kur kilo. „Nedraugauk su tais ponų vaikais, jie ne tavo nosiai...“ – išveža, nebaigus sakinio. Ir tokių draudžiamų sakinių galima būtų prirašyti kelis puslapius. 

Vien vaikus atimti neužtenka 

Ir vien išvežti vaikus neužtenka. Tokius žmones iš viso reikia sterilizuoti ir uždrausti jiems daugintis. Jau vien dėl to, kad nebeliktų visokių širdį draskančių pranešimų apie tai, kaip išgyventi vargšei šeimai su penkiais vaikais iš dešimt litų per dieną, nes abu tėvai be darbo, be išsilavinimo, o valdžia nieko nedaro ir duoda pašalpas, iš kurių negalima oriai pragyventi.

Vienintelis dalykas, kurį tokie moka, ir yra daryti vaikus. O kartais netgi tai paverčiant pragyvenimo šaltiniu. Keistas dalykas, bet valdžią labiausiai keikia labiausiai jos lepinami visuomenės parazitai. Tai negi reikia, kad jų daugėtų?! Kur jūs matėte, kad būtų pasisakoma už kuo didesnį ir palankesnį parazitų dauginimąsi?! Ir kai jau atsiranda vaikai, yra per vėlu. Nes vaikai tikrai nekalti dėl to, kur jie atsirado. Būtent jais ir turėtų būti kuo greičiau pasirūpinta. Bet turėtų būti pasirūpinta ir tuo, kad daugiau tokių rūpesčių neiškiltų ir daugiau vaikų iš tokių padugnių (ta prasme, kad slankiojančių po dugną) neatsirastų. 

Reikia tėvystės tinkamumo egzamino   Iš viso geriausia būtų įvesti kokius nors tėvystės teisių egzaminus. Net jei tu nori vairuoti mašiną, privalai išmokti daug teorinių dalykų, įgusti praktikoje ir išlaikyti egzaminus. O kodėl norint auginti žmogų pakanka erekcijos iš vienos pusės ir ovuliacijos iš kitos? Kas pasakė, kad kiekvienas, nežiūrint į jo paties išsivystymo lygį, gali turėti panašių į save palikuonių? Privalo būti testai, kuriuose atsiskleistų būsimų tėvų intelektas, gyvenimo reiškinių, valstybės vystymosi supratimo lygis, moralinės savybės, atsakomybės prisiėmimas ir panašiai.

Dabar apie tai pamoko tik patys celibato besilaikantys kunigai prieš katalikų vestuves. Čia tas pats, kaip koks aklasis mokytų apie tapybą. Kaip iš pačiupinėjimo spalvas nustatyti. Ne čiupinėtojams apie vaikus mokyti. Pasaulyje ir taip jau per daug žmonių, tai kam jį dar papildyti visokių nevykėlių palikuonimis, kuriuos paskui reikės atimti ir perauklėti? Geriau iš viso gimdyti atsakingai. Ir jei sakysite, kad taip išmirs Lietuva, tai norėčiau jus pataisyti – ne išmirs, o išsivalys. O tai yra tik į gera, tikėkite jūs manimi.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.