Anglų kalbos egzaminą laikiusius abiturientus išblaškė užstrigęs diskas

Savaitgalį į „Bendraukime“ kreipėsi trys Vilniaus Žirmūnų gimnazijos moksleivės, kurios valstybinį anglų kalbos egzaminą laikė Vilniaus Šv. Kristoforo gimnazijoje. Visos jos papasakojo apie trikdžius egzamino metu.

Daugiau nuotraukų (1)

Abiturientės

May 26, 2013, 2:00 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 6:20 AM

Pateikiame vienos abiturientės išsamų pasakojimą.      Esu Vilniaus Žirmūnų gimnazijos mokinė, suprantamai, dvyliktokė, ir anglų kalbos egzaminą laikiau Vilniaus Šv. Kristoforo gimnazijoje. Deja, pirmoji egzamino dalis - klausymasis buvo sutrukdyta kelis kartus (Part 2 ir Part 4 dalys), todėl niekaip negalėjau susikaupti ir tinkamai atsakyti į visus pateiktus klausimus.

Tik prasidėjus antrąjai egzamino klausymo užduočiai, magnetofonas užstrigo ir nebuvo įmanoma toliau tęsti egzamino. Žinoma, visi pasimetėmė, iki tol visi buvo susikoncentravę ir įsitempę, o čia, šitoks įvykis tikrai išmušė “iš vėžių”.

Kelis kartus paleidus diską nuo pradžių, jis užstrigdavo toje pačioje vietoje ir tai, žinoma, nuolatos blaškė. Kiek vėliau buvo pakviestas gimnazijos darbuotojas, kuris patikrino magnetofoną dar kartą, bet ir šį kart diskas užstriginėjo.

Buvo nuspręsta mums, egzaminą laikantiems, palikti vėlesniam laikui klausymo dalį ir pereiti prie skaitymo dalies. Buvome informuoti, kad pasibaigus visoms egzamino dalims, pabaigsime klausyti klausymo dalių įrašų.

Tad tęsėmė savo darbą, bet nuolat į egzamino patalpą vis užeinantys gimnazijos egzaminų vykdytojai vis dar, nors ir patyliukais, nuolat diskutavo apie šį nesusipratimą, todėl kabinete nebuvo tylos, būtinos valstybiniam egzaminui.

Mano nuomone, Vilniaus Šv. Kristaforo gimnazija ir joje buvę vykdantys mokytojai nesudarė tinkamų sąlygų, būtinų egzaminui.

Apibendrinant, dar kartelį paminėsiu, kartu su neveikiančiomis klausymo teksto dalimis, patys vykdytojai kėlė šurmulį, nuolat diskutuodami apie įvykusį incidentą.

Egzamino pabaigoje, jau atidavus atsakymų lapus ir vykdytojoms paleidus mokinius iš kabineto, tuoj pat įlėkė vyriausioji vykdytoja ir pakėlusi šurmulį, pareiškė nepasitenkinimą mano klasėje budinčios mokytojoms – vykdytojoms: “Juk sakiau nepaleist mokinių, kitos klasės dar rašo!”.

Taigi,  mano manymu tai neetiška ir tuo labiau neteisinga, atsižvelgiant ir į taip stresavusius, susirūpinusius abiturientus. Ši mokykla nebuvo tinkamai pasiruošusi priimti abiturientus ir tuo labiau nebuvo pasiruošusi vykdyti, rengti valstybinį egzaminą.

Žinoma, pakalbėjus su praeitų metų abiturientais iš Vilniaus Žirmūnų gimnazijos, kurie egzaminą taip pat laikė Šv. Kristaforo gimnazjoje – toks incidentas buvo ir jiems. Taigi, nebe pirmas kartas, nekokybiškai surengtas valstybinis egzaminas šioje gimnazijoje.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.