Nori išmokti vairuoti? Pageidautina, kad jau vairuotum automobilį

Man šventė - išlaikiau „Regitroje“ teorijos egzaminą B kategorijos transporto priemonės vairuotojo pažymėjimui gauti. Iš pirmo karto, valio valio! Tačiau „Regitros“ padėtis Vilniaus mieste ir infrastruktūra šalia jos verčia kuo skubiau laikyti vairavimą bei sėsti už asmeninio automobilio vairo, visiems laikams pamiršus viešąjį transportą. Ir štai kelios iliustruotos priežastys kodėl.

Mergina prie "Regitros" bando pereiti gatvę.<br>L. Ramansevičiūtės nuotr.
Mergina prie "Regitros" bando pereiti gatvę.<br>L. Ramansevičiūtės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Ramansevičiūtė

Jun 2, 2013, 12:27 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 12:17 AM

Nusigauti iki „Regitros“ viešuoju transportu gan sudėtinga. Prie įstaigos sustoja tik 20 maršruto autobusas, važiuojantis iš Lazdynų. Šiuo atveju man pasisekė, nes Lazdynuose ir gyvenu. Prie itin reto jo važiavimo tvarkaraščio galima laisvai laisvai prisiderinti važiuojant į priekį - visą gyvenimą Vilniuje gyvenu ir esu nuolatinė viešojo transporto keleivė, todėl įpratusi reikalus derinti ir prie nuvykimo galimybių, taigi prisitaikiau ir registruodamasi egzaminui. Tačiau kai reikėjo grįžti, to vienintelio autobuso laukti teko, sakyčiau, ilgokai - 45 minutes. Sutikite - nepatogu.

Kad patekčiau į kitą gatvės pusę, einant iš „Regitros“ reikia pereiti judrią važiuojamąją dalį - pėsčiųjų perėjos matomumo zonoje nėra. Tad ką tik pademonstravus savo kelių eismo taisyklių išmanymą tenka laukti mažų tarpelių automobilių eisme ir greitai bėgti, mat važiavimo greitis čia nemažas, o matomumas gan prastas dėl nuokalnių ir posūkių. Tądien apie pietus stipriai lijo. Didžiavausi savimi ne tik dėl išlaikyto egzamino, bet ir dėl to, kad nepamiršau skėčio (turiu žalingą įprotį jo nesinešioti). Neturėdama skėčio būčiau permirkusi kaip viščiukas, nes stotelėje esanti pastogė - tik butaforija. Iš tiesų stogo ji neturi. Ir iš šoninių sienų ne kažkas belikę... Bet jei šioje kelio pusėje bent teoriškai yra pastogė, tai kitoje net nesistengta - stovi tik stotelės ženklas.

Be vienintelio autobuso man belaukiant nuvažiavo dviejų skirtingų numerių maršrutiniai taksi. Taip, aš galėjau pasinaudodama jų paslaugomis grįžti namo greičiau, tačiau esu viešojo transporto keleivė todėl, kad laiko turiu daugiau, nei pinigų, todėl nutariau paaukoti tą laukimo valandą sutaupytų trijų litų sąskaita ir važiuoti namo visuomeniniu transportu, kuriame galioja Vilniečio kortelė. Tačiau po liepos 1 dienos įvyksiančios viešojo transporto pertvarkos juk nebeliks galimybės „mikriukais“ pasinaudoti net jei to norėsime.

Tikiu, kad nesu nei pirma, nei paskutinė viešojo transporto keleivė, kuriai tokia situacija šalia vairuotojų egzaminavimo vietos sukėlė nepatogumų. Nemažą dalį testą laikiusiųjų, kaip, tikiu, ir atvykstančių į vairavimo egzaminą, atveža artimieji / draugai. Šią mintį galiu užbaigti dvejopai:

Puiku, kad stovėjimo vietų prie Regitros pakanka.

Liūdna, jog tam, kad sklandžiai pasirengčiau vairuoti, reikia jau vairuoti.

Kadangi Vilniaus meras šiuo metu rengia iniciatyvą „Dovana Vilniui“, manau sutvarkyta aplinka prie „Regitros“ būtų puiki dovana, kuri neverstų burnoti ant viešojo transporto net gavus teisę vairuoti automobilį.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.