Žemaitijoje vandalai išdaužė rusų langus, o policija palinkėjo gero kelio

Jei kalbi rusiškai, Žemaitijoje geriau nesirodyti. Tuo įsitikinome savaitgalį užsukę į Plungę. Grįždami iš Palangos norėjome aplankyti ten jau ketvirtus metus gyvenantį savo pusbrolį. Sustoję netoli jo namų, patraukėme vietos chuliganų dėmesį. Jie buvo šešiese ir mums liepė greičiau dingti iš Plungės – turbūt nepatiko tai, kad tarpusavyje kalbėjomės rusiškai.

Rusiškai kalbančių Plungės svečių nuomone, jie buvo užpulti dėl savo tautybės.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Rusiškai kalbančių Plungės svečių nuomone, jie buvo užpulti dėl savo tautybės.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jevgenijus Bykovas

2013-06-17 16:32, atnaujinta 2018-03-05 10:50

Su jais nenorėjome veltis į ilgus ginčus, iš automobilio pasiėmėme daiktus ir nuėjome į giminaičių namus. Besikalbėdami netrukus išgirdome stiprų trenksmą – lyg būtų šovusi petarda. Išbėgome į lauką ir pamatėme, kad visi mūsų automobilio langai išdaužyti, o nuo jo bėga kompanija. Ant prietaisų skydelio buvome palikę nedidelę vyrišką rankinę su pinigais. Žinoma, ji dingo.

Vieną chuliganų mano giminaitis pažinojo. Jis gyvena kaimynystėje. Policijai nurodėme jo adresą, vardą ir pavardę, tačiau iš Plungės pareigūnų iki šiol nesulaukėme jokių žinių, kad vandalai būtų sulaikyti.

Kai policijos pareigūnams užsiminėme, jog buvome užpulti dėl to, kad kalbėjomės rusiškai, iš jų reakcijos supratau, kad tirti šio nusikaltimo jie nesiruošia.

Visi mūsų automobilio stiklai buvo išdaužyti, o policininkai mums palinkėjo gero kelio iki Vilniaus.

Palaukę policijos atsakymo ilgiau nei savaitę, kreipėmės į Seimo kontrolierę bei Rusijos ambasadą, nes esame įsitikinę, kad buvome užpulti dėl savo tautybės.

***

Kaip „Bendraukime“ informavo Plungės viešosios policijos skyriaus viršininkė Ingrida Juškaitė, policijos suvestinėse yra užfiksuotas incidentas S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl turto suniokojimo. Pareiškimą dėl incidento pateikė nukentėjusiųjų giminaitė. Tačiau ar išpuolis susijęs su nukentėjusiųjų tautybe, pareigūnė sakė duomenų neturinti.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.