Nuolaida kompiuteriui susižavėjusios šeimos laukė šaltas dušas

Birželio 15-16 dienomis parduotuvė „Elektromarkt“ Klaipėdoje šventė 9 metų gimtadienį. Mūsų gausi šeima ypač džiaugiamės šia švente, nes mūsų mažyliui 16 dieną irgi sukanka 9 metai. Du vyresnieji broliai taupė pinigėlius dovanėlei, kurios labai trokšta mažasis brolis - nedidukui planšetiniam kompiuteriui. Kiek visiems trims buvo džiaugsmo, kai „Elektromarkt“ reklaminiame laikraštuke radome 40 proc. nuolaidą PER5274B planšetiniam kompiuteriui. Laikraštyje jo kaina su nuolaida - 159, 99 lito.

Šeima susižavėjo 40 proc. nuolaida planšetiniam kompiuteriui, tačiau jos negavo.<br>V. Usevičienės nuotr.
Šeima susižavėjo 40 proc. nuolaida planšetiniam kompiuteriui, tačiau jos negavo.<br>V. Usevičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Usevičienė

Jun 21, 2013, 11:28 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 7:42 AM

Birželio 15 d. ryte visi išsiruošėme į parduotuvės gimtadienį ir, žinoma, buvome pasiruošę nustebinti mažąjį brolį (nupirkdami jam planšetinį kompiuterį). Deja, buvo siaubingai nemalonu, kai parduotuvėje reklamuojamojo kompiuterio kaina buvo gerokai didesnė - 219, 99 lito. Iki planuojamos staigmenos trūko 60 litų.

Klausėme pardavėjų, bet niekas iš jų negalėjo paaiškinti, kodėl reklama neatitinka realybės, kur 40 proc. nuolaida. Parduotuvės konsultantai tikino, kad tokia kaina buvo iš paties ryto ir kad kitos kainos net nebuvo, kad 219, 99 lito ir yra su nuolaida, nes šiaip kaina turėtų būti 269, 99 lito. Bandėme klausti, kur ta specialioji gimtadienio kaina, nes „Studlende“ esančioje „Elektromarkt“ parduotuvėje (ši parduotuvė nešvenčia gimtadienio) kaina buvo 219, 99 lito jau savaitę. Žinoma, jokio išsamesnio atsakymo taip ir neišgirdome.

Tai leiskite paklausti, kiek dar neteisybės ir melo galima rasti reklamoje? Kur žadėta kaina? Kur 40 proc. nuolaida? Kur tas parduotuvės gimtadienis? Kur specialios gimtadienio kainos?

Mes suaugę galime taikstytis su apgavystėmis ir nusivylimais, bet kaip paaiškinti vaikams, kas tai?

Žinoma, mes tėveliai be galo stengiamės, kad vaikams gimtadienis būtų šventė, tai iš menko savo biudžeto pridėjome trūkstamą sumą ir nupirkome vaikui svajonę. Atrodo, viskas gražu ir gerai baigėsi? Bet dabar liko nusiminę abu broliai, kurie taupo ir nori dovanas dovanoti nuo savęs ir iš savo sutaupytų pinigų.

***

Tinklo „Elektromarkt“ atstovas Tomas Sedziakas:

„Atvykus klientei ir paprašius konkretaus planšetinio kompiuterio modelio  – PER5274B, jo prekyboje jau neturėjome. Ryte už reklamuojamą 159, 99 Lt kainą buvo išparduotas visas likutis, esantis parduotuvėje.

Klientei buvo pasiūlyta alternatyva – PER5474 modelis, kurio kaina 219, 99 Lt.

Apgailestaujame, jog įvyko nesusipratimas ir klientei nebuvo užtvirtinta, jog tai - visai kitas planšetinio kompiuterio modelis, taip pat, kad dėl didelio pirkėju susidomėjimo PER5274B modeliu (kurio kaina buvo sumažinta 40  proc.), kliente patyrė nepatogumų. Reklaminiame leidinyje visada nurodome, jog prekių kiekis ribotas“.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.