Detektyvas po skrydžio: kas apšvarino lagaminą?

Sekmadienį kraustydamas savo lagaminą buvau labai nemaloniai nustebintas ir, be abejo, nuliūdintas. Pasirodo, buvau apvogtas. „Lufthansa“ lėktuvas Vilniaus oro uoste nusileido birželio 22 d. 23 val. 30 min., o vagystę pastebėjau kitą dieną pradėjęs kraustyti lagaminą. Bandžiau skambinti oro uosto policijos poskyriui, tačiau nurodytu internete telefonu niekas neatsiliepė ir panašu, kad pagal nurodytas darbo valandas poskyris nedirba.

Grįžęs iš tolimos kelionės vyras pasigedo gėrimų, kuriuos įsigijo Pietų Korėjoje.<br>T. Bauro asociatyvi nuotr.
Grįžęs iš tolimos kelionės vyras pasigedo gėrimų, kuriuos įsigijo Pietų Korėjoje.<br>T. Bauro asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Renaldas

Jun 25, 2013, 5:45 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 5:13 AM

Mano kelionė vyko iš Seulo tarptautinio oro uosto per Frankfurtą į Vilnių. Seule nusipirkau korėjietiško likerio butelį su ženšenio šaknimi (Korean ginseng wine) ir tris metalines skardines korėjietiško alaus. Pagal ES taisykles, tai yra leistinas kiekis, kurį galima vežti. Pietų Korėjos taisyklės taip pat nedraudžia tokio kiekio išvežti iš šalies.

Gaila, tačiau oro uosto darbuotojai mano kitaip... Visa tai sudėjau į registruojamą bagažą. Nesinorėtų kaltinti Vilniaus oro uosto darbuotojų, tačiau tikrai mažai tikėtina, kad tai galėjo padaryti Pietų Korėjos oro uoste (jau tikrai jie nerizikuos vogti alaus, kurį gali nusipirkti už 2 dolerius bet kuriame kioske). Labai stipriai abejoju ir dėl Frankfurto oro uosto darbuotojų, tačiau į juos taip pat kreipsiuosi oficialiai.

Pavogtų daiktų vertė nėra didelė, tačiau ne viskas matuojama pinigais. Ypač kai tai jau nutinka ne pirmą kartą, ir kaltų, deja, nėra... Beje, kaip žinia Lietuva antrą pusmetį pirmininkaus Europos Sąjungos Tarybai ir neišvengiamai bus daug oficialių vizitų į Lietuvą. Negi mes svečius pasitiksime su išvogtais lagaminais? Suremontuoti ir geresni Vilniaus keliai tos nuoskaudos tikrai neatpirks.

O vagystė – ji tikrai buvo atlikta labai įžūliai ir greitai. Alkoholinio gėrimo butelis buvo kartoninėje dėžutėje, kuri buvo suplėšyta ir palikta lagamine. Alus buvo labai tvirtame maiše, kuris suplėšytas ir paliktas (alų pavogė ne visą, o tik vieną skardinę – ištraukė per praplėštą maišo kampą, kurį pasiekė neišlupdami visų daiktų). Tai tik įrodo, kad vagystė buvo žaibiška. Šiuos įkalčius turiu ir bet kada galiu pristatyti policijai. Net neabejoju, kad ant jų likę pirštų antspaudai, o žinant, kad tą naktį oro uoste daug darbuotojų nebuvo, manau, gana lengvai būtų galima visus patikrinti ir, nieko neradus visi mano įtarimai, Vilniaus oro uosto darbuotojams dings.

Vėliau sulaukiau žinutės iš Vilniaus oro uosto, kurie sakė, kad viską perdavė policijai. Taip pat informaciją perdavė ir „Litcargo“, kurie atsakingi už bagažą.

Tikiuosi, policija nepažiūrės į tai kaip į mažareikšmį įvykį ir nenumos ranka. Oro uosto vadovybė tokių veiksmų prevencijai taip pat galėtų skirti atitinkamą dėmesį, juk šiais laikais vaizdo kameros nėra didelė prabanga.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.