Važiuoji į gamtą ramaus poilsio? Pasiruošk girto jaunimo orgijai

Norėčiau pasidalinti ne pačiais maloniausiais įspūdžiais po praėjusio ilgojo Joninių savaitgalio. Ilgai planavome kur praleisti savaitgalį ir pasirinkome jau mums pažįstamą vietą prie Glėbo ežero, esančio Varėnos rajone. Apsistojome antrojoje stovyklavietėje, kuri yra toliau nuo kelio Vilnius - Druskininkai. Be mūsų joje palapines buvo jau pasistačiusios kelios šeimos, kurios, kaip ir mes, buvo atvykę su mažais vaikais.

Kentėjom iki trečios valandos nakties tikėdamiesi, kad antrą naktį jauni organizmai neatlaikys be saiko pilamo alkoholio kiekio. Deja...<br>V. Balkūno asociatyvi nuotr.
Kentėjom iki trečios valandos nakties tikėdamiesi, kad antrą naktį jauni organizmai neatlaikys be saiko pilamo alkoholio kiekio. Deja...<br>V. Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jogėla

2013-06-30 11:03, atnaujinta 2018-03-05 02:02

Taip pat buvo ir nedidelė jaunimo kompanija, kuri, atrodė, didelių problemų nesukels. Įsikūrę pasirengėme maloniam laisvalaikiui, juolab kad ir oras bei nuostabus ežero vanduo žadėjo tikrai gerą poilsį. Vakare, kai būti prie laužo trukdė ne tik tamsa, bet ir įkyrūs uodai, susiruošėme ilsėtis.

Jaunimas taip pat sėdėjo prie laužo ir elgėsi dar visai padoriai, atsižvelgiant į išgertus alkoholio kiekius. Beklausydami garsiai plyšaujančios muzikos bandėme kaip nors užmigti, bet apie trečią valandą neiškenčiau ir nuėjau paprašyti pritildyti muziką, nes užmigti nesisekė ne tik mums, bet ir vaikams. Kiek paprieštaravę muziką pritildė, bet greičiau tik dėl to, kad dėl išgerto alkoholio būti prie laužo jau nebeturėjo jėgų.

Kitą rytą dėl triukšmo tikrai niekam nereiškėm pretenzijų, nes pagalvojom, kad žmonės atvažiavę truputį padaugino, atsipalaidavo po sunkios savaitės. Visa diena praėjo labai maloniai. Žmonių buvo labai daug, ir tai nenuostabu, nes oras buvo labai geras. Žmonės atvykdavo pabūti prie ežero, bet nesirengė pasilikti nakčiai.

Vakare pas mūsų „malonius“ kaimynus atvyko kelių jaunuolių pastiprinimas ir prasidėjo tai, ko kitaip kaip laukinių gyvulių orgija nepavadinsi. Be klykiančios visu garsu muzikos, kurios automobilio garso sistema jau nebepajėgė švariai groti, kalbos, kurią lietuviška sunku būtų pavadinti, kadangi retai išsprūstantys lietuviški žodžiai buvo tik priedas prie rusiškų keiksmų tirados, prisidėjo ir nesuprantamas bliovimas, vadinamas bendravimu.

Kentėjom iki trečios valandos nakties tikėdamiesi, kad antrą naktį jauni organizmai neatlaikys be saiko pilamo alkoholio kiekio ir, kaip ir praėjusią naktį, po truputį nurims ir bus galima pailsėti ne tik jiems, bet ir aplinkui gyvenantiems poilsiautojams. Bet, kaip sakoma viltis buvo, bet ir ji išėjo. Teko vėl eiti prašyti, kad bent muziką pritildytų, nes ir patys tarpusavyje per triukšmą negalėjo susišnekėti.

Kompanijoje buvo tokių, kurie neprieštaraudami sutiko su mūsų prašymu, bet kaip ir visada atsirado tokių „erelių“, kuriems dėl išgerto alkoholio kiekio buvo jūra iki kelių, ir mūsų prašymus palydėjo keturaukščiais keiksmažodžiais.

Pagaliau neapsikentę beprotiško triukšmo paskambinome pagalbos telefonu 112 prašydami pagalbos. Sujungė mus su Varėnos rajono policijos budėtoju, kuris pažadėjo atsiųsti ekipažą. Geriau jau policija iš viso būtų neatvažiavusi, nes policijos pareigūnai oficialiai jaunimui pasakė, kad jie gali elgtis, kaip nori, nes čia nėra registruota poilsiavietė, o paprastas miškas.

Palinkėję geros nakties policijos pareigūnai išvyko. Keisčiausia tai, kad matydami šlitinėjančius girtus jaunuolius jie net nematė reikalo pasiteirauti, ar jie visi pilnamečiai. Pasirodo, kad jaunimas turi teisę viešoje vietoje girtuokliauti, triukšmauti, kabinėtis prie poilsiautojų, keiktis taip, kad net ir man, visko mačiusiam suaugusiam vyrui, raitojosi ausys, o poilsiautojai turi tik vieną teisę - susirinkti daiktus ir išvykti, ką mums maloniai policijos pareigūnai ir patarė.

Kas darėsi išvykus policijai, galima numanyti, nes pasijutę visiški padėties šeimininkai su automobiliu atvažiavo dar arčiau mūsų palapinių ir paleido visu garsu ne tik muziką, bet ir paliko užkurtą automobilį. Aišku, apie jokį poilsį negalėjo būti ir kalbos. Apie penktą valandą ryto dar kartą paskambinome policijai ir pranešėme apie terorizavimą, nes kitaip kaip teroru to pavadinti jau nebuvo galima.

Dar kartą atvykęs policijos ekipažas maloniai su mumis pasišnekėjo ir vėlgi pasakė, kad jie nieko negali padaryti ir mums neliko nieko kito, kaip sulaukus ryto susikrauti daiktus ir išvykti namo.

Grįžęs namo susiradau internete informaciją apie šią stovyklavietę, kurioje parašyta, kad objektas registruotas ir kad tai - oficiali poilsiavietė, kurioje turi galioti elgesio taisyklės, kaip ir visose rekreacinėse zonose. Ir labai keista, kad policijos pareigūnai, kurie gyvena visai netoli šių poilsiaviečių, nežino, kam jos priklauso ir kaip galima jose elgtis. Šiuo atveju mūsų visų išlaikomi „angelai sargai“ pagalbą suteikė ne poilsiautojams, o girtuokliaujančiam jaunimui.

***

Varėnos rajono policijos komisariato vyresnioji specialistė Elena Kotienė:

„Jokio pažeidimo ten užfiksuota nebuvo. Policijos pareigūnai nuvyko pagal iškvietimą, tačiau triukšmo lygis buvo leistinas. Priekaištų turėjo tik viena moteris, o kiti poilsiautojai neturėjo pretenzijų. Koks triukšmo lygis leidžiamas viešoje vietoje? Na, mes decibelų nematuojame...“

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.