Anykštėno priekaištas policijai: kodėl nebaudė važiuojančio per raudoną?

Mane sujaudino „Bendraukime“ paskelbta poilsiautojų akistata su girtais paaugliais ir policijos neįgalumas. Norėjau pasidalinti tuo, kas vyksta Anykščiuose.

Anykštėnas piktinosi, kad policija nestabdė per raudoną pravažiavusio vairuotojo.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Anykštėnas piktinosi, kad policija nestabdė per raudoną pravažiavusio vairuotojo.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Romualdas Bastys

Jul 2, 2013, 10:09 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 12:40 AM

Ne pirmus metus mūsų miesto tvarkdariai vegetuoja ir egzistuoja galima sakyti „ant popieriaus“. Pradėsiu dėstyti faktus. Anykštėnai jau ne savo noru priprato prie mieste virš 100 km/val. lakstančių motociklininkų. Tačiau netramdomos blogybės dauginasi geometrine progresija.

Pernai iškilmingai atidarytas už Europos Sąjungos pinigus įrengtas Šventosios upės krantas. Vis dar neveikiantys kempingai seniai tapo girto jaunimo ir asocialių žmonių susirinkimo vieta. Ypatingai kempingo teritorijoje ir prie Dainuvos slėnio vyksta išgertuvės, klyksmai nesiliauja nuo pavakarės iki ryto.

Mero Sigučio Obelevičiaus vykdoma „taupumo politika“, kai take ir visur mieste 22-23 val. išjungiamas (ar neįjungiamas išvis) apšvietimas idealiai tinka per klaidą užklydusių turistų nubaidymui ir sudaro terpę potencialiems nusikaltimams. Policijos - nė kvapo.

Toliau. Mieste atsirado itin aršus „kelių gaidelis“, kuris su nauju raudonu sportiniu automobiliu, kai užplaukia, važinėja mažiausiai 120 km/val. ir posūkiuose daro itin pavojingus manevrus, kai įsibėgėjęs slysta šonu. Iki tragedijos ant šaligatvio ar ant perėjos – vienas žingsnis, bet policijai matyt labiau patinka surašinėti lavonų suvestines. Galėjo seniai jį supakuoti, nes miestas, kaip teigiama, stebimas vaizdo kameromis.

Na, ir paskutinis atvejis, kuris vainikavo Anykščių policijos neveiklumą. Pavakarys, posūkis iš šalutinio kelio į pagrindinį pačiame miesto centre, prie „Maximos“ prekybos centro. Šviesoforai dar neišjungti. Kvaištelėjęs vairuotojas, matomai išgėręs, sustojo, pagalvojo ir staiga nusprendė važiuoti per raudoną šviesą sukant į upės pusę.

Praeiviams nespėjus atsitokėti, laukė antrasis smūgis. Visą vairuotojo manevrą ramiai stebėjo pagrindine gatve tarnybiniu automobiliu važiavę policininkai...

Anykščių policijos komentaras:

Laiške išdėstyti teiginiai nenurodyti konkrečiai, kadangi nepateikiama nei pažeidimų data, nei laikas, todėl sunku konkrečiai apie šiuos minimus anykštėno atvejus pakomentuoti. 2013 metais nesame gavę pranešimų apie Anykščių mieste motociklininkų daromus Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Registruoti du pranešimai apie jaunimo daromus pažeidimus pėsčiųjų take, palei Šventosios upę. Naujai įrengtam pėsčiųjų takui skiriame daug dėmesio, policijos pareigūnai keletą kartų per dieną lankosi šalia šio tako įrengtose poilsiavietėse. Už įvairius, šiame objekte pastebėtus pažeidimus, šiais metais jau surašyti 26 administraciniai teisės pažeidimo protokolai.

Bendradarbiaudami su Anykščių rajono savivaldybe planuojame tako stebėjimui įrengti vaizdo stebėjimo kameras. Kuriant saugią aplinką, norėtume paraginti visuomenę nebūti tolerantiškais pastebėtiems pažeidimams, apie pastebėtus pažeidimus visais atvejais informuoti policiją.

Norėdami pranešti apie pastebėtus pažeidimus ar neteisėtus policijos pareigūnų veiksmus, galite skambinti bendruoju pagalbos telefonu 112 arba anoniminiais pasitikėjimo telefonais:

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato: 8 800 20 112;

Policijos departamento: (8 5) 272 5372.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.