Po jaunavedžių skundo kunigą gynęs dvasininkas – melagis ir šmeižikas?

Perskaičiau kunigo Oskaro Petro Volskio atsaką į mano straipsnį apie Vilkijos kunigą, kuris nenorėjo mūsų tuokti be pažymos iš Civilinės metrikacijos biuro. Jis su Vilkijos kunigu arba sumaišė poras arba meluoja!

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra

Jul 2, 2013, 6:20 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 12:05 AM

Kunigas O. P. Volskis iškraipo faktus ir meluoja, taip įžeisdamas mano ir mano vyro orumą bei garbę. Visų pirma, savo straipsnyje neminėjau jokių kursų, kadangi nemaniau, kad tai buvo būtina. Visiems noriu pabrėžti, jog kursus mes lankėme ir, jūsų nuostabai arba pasipiktinimui, – jie mums labai patiko ir tikrai yra naudingi, juos rekomenduoju visiems norintiems tuoktis.

Kai telefonu kalbėjau su arkivyskupijos darbuotoju, jis tikrai klausė, ar mes išklausėme kursus, aš patikinau, kad taip, mes išklausėme ir tai buvo padaryta laiku, iki vestuvių likus dar pakankamai laiko.

Šeimos centre yra visos datos ir parašai, jog mes ten buvome ir gavome kursų išklausymo pažymą. Taigi nei klebono, nei vyskupo neapgavau. Beje, kai arkivyskupijos darbuotojas paskambino man pranešti, jog tikriausiai tai buvo Vilkijos klebono kaprizai ir mes galime vykti ten tuoktis, aš pranešiau, jog mes jau radome kitą bažnyčią.

Labai įdomius faktus kunigas O. P. Volskis pateikė, kad Vilkijos kunigas neva palaimino mūsų santuoką. Įdomu, kokiame sapne?! Mes radome kitą bažnytėlę (kaip jau minėjau pirmame savo straipsnyje), kurios raštinėje yra mūsų krikšto pažymos, kursų išklausymo pažyma ir įrodymas, jog mes susituokėme būtent ten (nenoriu minėti kur, kadangi išsipūtus šiai istorijai nenoriu sukelti nemalonumų pasišventusiems katalikų kunigams, kurie mus išklausė ir pagelbėjo), o ne kur kitur. 

Galite pradėti teisminę bylą, bet čia jūs, gerbiamas O. P. Volski, apšmeižėte mane, o ne aš jus ar Vilkijos kunigą. Aš tik papasakojau savo istoriją, viską, kaip buvo, nepridėdama nei vienos išgalvotos detalės.

Kunigo O. P. Volskio atsakymas:

Gaila, kad moteris neprisistatė konkrečiai. Gali būti, kad įvyko apsirikimas. Gali būti, kad čia du skirtingi atvejai. Mano darbas buvo užstoti kunigą. Aš su juo privačiai pasikalbėjo ir jis papasakojo atvejį, kai pora nebuvo baigusi sužadėtinių kursų.

Man nesmagiausia, kad nebuvo išklausytas kunigas. Aš esu prieš tokį metodą. Būtina išklausyti ir antrąją pusę. Jaunavedžiai kartais atėję moko kunigus teologijos, kanonų teisės. Tenka atsilaikyti prieš spaudimą, manipuliavimą, kaltinimus, nemandagų elgesį, kai ateina kaip prekybos centre ir reikalauja. Jie nenori priimti, kad bažnyčia turi savo taisykles.

Man buvo nemalonu, kad buvo užsipultas kunigas. Jis pasižymi draugišku charakteriu. Su juo galima susitarti. Jis nepanašus į žmogų, kuris laužytų bažnyčios taisykles. Bet ir ne toks, kad dėl taisyklių pažemintų žmones.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.