Maldą už šeimą prie arkikatedros nutraukė nuogas olando užpakalis

Šeštadienį, kai Vilnius laukė eitynių „Už lygybę“, prie sostinės arkikatedros būriavosi žmonės, sukviesti monsinjoro Alfonso Svarinsko. Kelios dešimtys tikinčiųjų rytą leido susikaupę ir dalijosi mintimis. Kunigas A. Svarinskas prašė Dievo pagalbos ir stiprybės Lietuvos žmonėms ir tradicinei šeimai. Būrelis, kuriame buvo ir Seimo narys, konservatorius Rytas Kupčinskas, pradėjo kalbėti rožinio maldą. Lietuvių malda užkliuvo pro šalį žingsniuojančių olandų šeimai.

Svečias iš Olandijos išdrįso parodyti užpakalį kunigui, tačiau sučiuptas veidą slėpė.<br>V. Vrubliauskienė
Svečias iš Olandijos išdrįso parodyti užpakalį kunigui, tačiau sučiuptas veidą slėpė.<br>V. Vrubliauskienė
Daugiau nuotraukų (1)

Vida Vrubliauskienė

Jul 27, 2013, 11:33 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:45 PM

Anot įvykio liudininkų, kol V. Simonko džiaugėsi savo parado sėkme, postringavo apie demokratiškėjančią visuomenę ir toleranciją, vienas dvidešimtmetis Nyderlandų pilietis Michailas Hennikas pademonstravo „tikrąjį“ tolerancijos pavyzdį, tiems, kurie savo nuomonę išsakė malda Katedros aikštėje.

Du vyresnio amžiaus žmonės, vaikinas ir maždaug 10 metų mergaitė stabtelėjo ir ėmė vėpsoti į maldininkus. Tada jaunasis olandas ėmė anglų kalba įžeidinėti tikinčiuosius ir galiausiai nusimovęs kelnes atsuko užpakalį. Jam buvo nė motais, kad lietuviai mato tabaluojančias jo genitalijas ir bjaurisi vaizdu. Stovėdamas už poros metrų nuo A. Svarinsko, svetimšalis norėjo pasirodyti, koks šaunus yra, norėjo įžeisti žmones, kurių vertybės kitokios.

Šalia jauno Nyderlandų piliečio stoviniavo jo tėvas, motina ir nepilnametė sesuo. Lietuviai rankose laikė Lietuvos vėliavas, pirmoje eilėje stovėjęs žmogus laikė didelį medinį kryžių, moteris turėjo Šiluvos švenč. Mergelės Marijos su kūdikiu ant rankų nuotrauką, buvo iškeltas didelis plakatas „Apginsime šeimą išsaugosime Lietuvą“.

Žmonių minioje kilo sumaištis. Kadangi aikštėje nesimatė nei vieno policijos pareigūno, nes jie visi gynė gėjų teises, pamiršę, kad teises į savo nuomonę, tikėjimą ir savo vertybių deklaravimą turi ir kiti piliečiai, žmonėms teko minėtą jaunuolį sulaikyti patiems.

Tikintieji apie incidentą nedelsiant pranešė policijai. Pareigūnai sulaikė olandą. Jis buvo nuvežtas į 3-ąjį Vilniaus policijos komisariatą. Ten surašytas protokolas ir pradėtas ikiteisminis tyrimas. Jauną olandą į policiją lydėjo tėvas.

Pareigūnų duomenimis, pirmadienį turėtų vykti teismo posėdis.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.