6 argumentai prieš buką neapykantą homoseksualams

Rašau šiuo metu labai aktualia tema – apie eitynes už lygybę bei bendrai homoseksualumą. Supykstu dažniausiai dėl dviejų dalykų – vėlavimo ir bukumo. Galima sakyti, rašau apie abu. Apie lietuvių nuolatinį nespėjimą paskui progresą ir apie tiesiog protu nesuvokiamą bukumą. Visi rėkia apie blogumą, nenatūralumą ir kažkokias grėsmes, nors nieko apie tai nesupranta. Pabandysiu paaiškint savo ir sveiko proto poziciją.

Visa ko esmė yra nežinojimas.<br>Autoriaus nuotr.
Visa ko esmė yra nežinojimas.<br>Autoriaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

onelung

Jul 29, 2013, 7:58 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:52 PM

Apie prigimtį

Trumpai ir aiškiai – homoseksualiais gimstama. Tuo ne tampama, tuo neužsikrečiama ir nuo to nepagyjama. Perskaitykite mokslinės literatūros, o ne isteriškų paranojikų kliedesių. Apie religiją net nešnekėsiu.Homoseksualas = pedofilas = zoofilas = nekrofilas? Ne. Gal juos ir sieja lytinių aistrų tenkinimas su ne priešingos lyties atstovu, bet tai viskas. Pirmiausia apie aistros tenkinimą. Homoseksualai, kaip ir heteroseksualai, visiškai vienodai tai daro ir tik dėl sekso ir iš meilės. Ir daro tai sąmoningai tarpusavio sutarimu. Pasitaiko ir prievartos atvejų. Bet tai galioja abiem orientacijoms.

Kodėl nelygu pedofilams? Nes pedofilai naudoja tik prievartą. Nepriklausomai, ar vaikas – mergaitė, ar – berniukas, tai vis tiek visada prievartavimas. O prievartavimas yra negerai, nepriklausomai nuo aukos amžiaus. Homoseksualūs žmonės gyvena kartu ir mylisi, nes abu to nori. Gėjai gali net būti aseksualūs: nori būti kartu, bet nenori sekso. Teko girdėt, kad pedofilas norėtų susituokti su maža mergaite, bet nenorėtų jos liesti? Aišku, pasitaiko visokių kuriozų, kai žmonės susituokia su kompiuteriniu žaidimu (taip yra Japonijoje), kėde ar tiltu. Pedofilai tik nori tenkinti savo seksualinius poreikius. Ir tai gali padaryt tik per prievartą.

Kodėl nelygu zoofilams? Visi šaukia, kad gamtoje yra sukurta taip, kad patinas poruojasi su patele. Netiesa. Yra užfiksuota daugybė rūšių gyvūnų, kurie palaiko homoseksualius santykius, rengia orgijas, ar net keičia lytį. Taip, gyvūnai keičia lytį. Čia galima išsiplėsti iki transeksualų. Yra žuvų, kurios pakeičia lytiį, priklausomai nuo aplinkybių. Principas beveik tas pats – hormonai. Ir šie pavyzdžiai nėra pavieniai tų rūšių atvejai, o nuolatinė masinė praktika. Tačiau neteko girdėti apie skirtingų rūšių poravimąsi. Nėra dramblio su begemotu, voro su tarakonu ar stirnos su šernu. Būna, šuniukas pasitrina, kur nereikia, bet ar šuniukas myli tą pūkuotą šlepetę? Gėjus myli savo partnerį ir partneris atsako tuo pačiu.

Kodėl nelygu nekrofilams? Na, čia tiesiog lavono išniekinimas. Aistrą tenkina žmonės visaip. Tradiciškai – be abejo. Bet būna žmonių, kurie teikia pirmenybę dirbtiniams objektams. Pradedant smulkiais žaislais iš sexo parduotuvių, baigiant sudėtingomis, užsakomomis internetu lėlėmis. Japonija – ir vėl lyderė šiuo klausimu. Šiems žmonėms nereikia gyvų partnerių. Bet niekinti viską, kas susiję su amžinu poilsiu, tiesiog yra negerai. Ir kaip ir prieš tai sakiau, homoseksualūs žmonės abu suvokia, kas vyksta. Ką galvoja lavonas apie nakties nuotykį ar gyvenimą kartu, turbūt aiškint nereikia?

Apie santuoką

Nepaisant naudos biudžetui, žmogaus ateities užtikrintumo ir tiesiog natūralaus noro išreikšti savo meilę, daug kas be pagrindo tam priešinasi ir bijo, kad tai atvers kelią santuokoms su vaikais, lavonais ir gyvūnais. Nei vaikas (na, gal už saldainį, bet suprantat to reikšmingumą), nei zuikis, nei pūvanti kaulų krūva neatsakys „taip“ prieš Civilinės metrikacijos darbuotoją. Būtent prieš Civilinės metrikacijos darbuotoją, o ne prieš kunigą. Abejoju, ar homoseksualams labai rūpi prieš Dievą gyvent ne nuodėmėje. Be to, yra religinių bendruomenių, kurios nėra tokios stagnatiškos kaip UAB „Vatikanas“.

Nėra nieko blogo, jei du gyvenantys kartu homoseksualai taps legalia pora valstybės atžvilgiu bei vienas iš jų paveldės bendrą turtą, užgyventą per visą gyvenimą. Tiesiog pažiūrėkit į gyvenimo gerovę šalyse (beje, į kurias mes masiškai emigruojam), kuriose homoseksualų klausimas daug liberalesnis nei pas mus.

Apie šeimą ir įsivaikinimą

Čia gal nebūsiu toks liberalus. Manau, homoseksualios jau susituokusios poros turi turėt teisę tik į mergaičių įsivaikinimą.Berniuko ir mergaitės vystymasis ir prigimtis yra labai skirtingi. Manau, mergaitės išsivystymas daug mažiau priklausomas nuo aplinkos nei berniuko. Bet čia – tik mano nuomonė ir retesnis filosofavimas nei labiau praktikuojamas loginis ar empiriškas priėjimas prie klausimo.

Apie „demonstravimą, su kuo miegi“

Po kiekvienu straipsniu eisenos tema būna labai įdomių komentarų: „ruoškit ši**as“, „smirdą š**ais“, „nėra čia ko demonstruoti, kur kaišioji savo galą“. Susidaro toks įspūdis, kad homofobiški žmonės galvoja tik apie antrą galą.Nepaisant to, kad eisena, grubiai pasakius, eina su šūkiu „noriu susirašyt zakse, o ne „žinokit, su kuo darau seksą“, kas pagal jus yra, jei ne pasaulinė demonstravimo, su kuo nori mylėtis diena, yra vasario 14-oji? Tik vietoj iškeltos vaivorykštės visur yra priklijuotos širdys. Visi demonstruoja.

Tik bėda, kad su tam tikra grupele žmonių gatvėje gali susidorot vien už tai, kad pademonstravai rankų susikabinimo būdus.

Apie meškos paslaugą

Yra posakis, kad nėra blogo ar gero viešumo, jei tik apie tave išgirsta.Nors begales viešumo naudos gaunantis Seimo narys aršiai ir viešai priešinasi šiam reikalui, bet jis tuo tik padeda sklist tai žiniai ir daro meškos paslaugą priešininkams. Lygias teises palaikančių žmonių tik daugės tų piktų agitatorių dėka.

Visa ko esmė yra nežinojimas. Šiuo metu daugelis nepalaiko homoseksualų eitynių, nes tiesiog nežino, kas kaip kodėl. Bet kol niekas nerėkė ir neviešino klausimo, daugelis ir negalvojo apie tai. Kai klausimas iškilo, natūralu, kad pirma reakcija yra baimė ir neapykanta. Bet neapykanta nuslūgsta, o subrendus ir apsišvietus supranti, kad baubo po lova nėra. Žmonės skaitys, žmonės domėsis ir kasmet apklausų procentas vis keisis. Ir kuo daugiau tam tikri individai rėks, tuo daugiau žmonės norės apie tai apsišviest. 

Aišku, yra valstybių, kur tas palaikančiųjų procentas net neegzistuoja, bet ten nebuvo demokratiškų rinkimų ištisus dešimtmečius ar mirties bausmė gresia ne tik už homoseksualumą, bet ir neištikimybę bei norą eit į mokyklą.

Kita meškos paslauga yra mūsų valstybei. Kiek laiko sugaišta atitinkami seimūnai tokiems trečiaeiliams klausimams? Eikit lopyt biudžeto skyles, o ne saugokit mūsų moralę! Moralė pati savim pasirūpins!

Apie grėsmę žmonijai Yra bijančių, kad gėjai užvaldys ir žmonės išnyks, nes nesidaugins. Čia tiesiog absurdiška. Homoseksualizmas egzistavo tiek, kiek egzistavo homo sapiens. Bet mūsų daugėja tokiais mąstais, kad mokslininkai pranašauja artėjančią maisto krizę. Žemė negalės išmaitint tokio žmonių kiekio. Baiminatės dėl savo vaikų?

Man labiau baisų, ką jie valgys ir kuo kvėpuos, kai užaugs, o ne koks gėjų baubas juos patykos.

Apie neapykantą

Aš nesu prieš neapykantą. Nekęsti kartais yra gerai. Bet reikia žinoti, kodėl nekenti. Žinau, kodėl nekenčiu atitinkamų individų, žmonių grupių ar net tautų. Jūs turite teisę nekęsti gėjų ir toliau, bet bent pasidomėkit, koks pagrindas jų nekęsti. Nebūkit nemąstanti avinų banda.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.