Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Vyrai moterų paplūdimyje – viešosios tvarkos pažeidėjai?

Moterų nepasitenkinimas dėl vyrų, įžengusių į moterų pliažą yra jau seniai, tik dabar į tai moterys reaguoja kiek ramiau. Bet tai nereiškia, kad moterų netrikdo šioje teritorijoje vaikščiojantys vyrai ir jų žvilgsniai.

Daugiau nuotraukų (1)

Irma Jagminienė

Aug 11, 2013, 12:12 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:41 AM

2013 m. rugpjūčio 6 – 8 dienomis atostogavau Palangoje. Oras buvo puikus, todėl ir poilsiautojų nors ir ne savaitgalį buvo daug. Kadangi šį kartą ilsėtis į Palangą išvykau su moteriška kompanija, nusprendėme pasideginti moterų paplūdimyje. Be to,  šį pliažą pasirinkimo ir dėl to, kad jis nebuvo sausakimšas kaip bendrasis paplūdimys ir galima karštą dieną rasti vieną atsigulti arčiau jūros.

Jau pirmą dieną pastebėjome, kad pajūriu pasivaikščiodami nuolat praeina vyrai, kurie nužiūrinėja paplūdimyje poilsiaujančias moteris. Ir tai kartojosi visas dienas.

Būnant paplūdimyje kai kurios moterys kalbėjo, kad jos nejaukiai jaučiasi, nes yra priverstos gulėti atokiau pajūrio, kad praeidami vyrai jų nenužiūrinėtų. Kai kurios moterys dėl vyrų žvilgsnių gulėjo ne visiškai nuogos, o su maudymosi kostiumėliu arba maudymosi kelnaitėmis.

Nors moterys turi teisę joms skirtame paplūdimyje jaustis nevaržomai apsinuoginusios, bet šią teisę atima smalsūs vyrai.

Paskutinę dieną gulėdama moterims skirtame paplūdimyje pradėjau, nusprendžiau atlikti maža tyrimą kokie vyrai ir kaip dažnai praeina per moterų pliažą ir kokią išeitį būtų galima rasti, kad paplūdimys būtų tik moterims skirta vieta, kurią vyrai aplenktų.

Pastebėjau, kad per pusvalandį per moterims skirtą paplūdimio zoną kertą apie 2 vyrai. Labiausiai nustebino tai, kad dažniausiai jie eina ne vieni, o su savo draugėmis ar žmonomis.

Įdomu, ką tų vyrų antrosios pusės nori vyrams parodyti, kad renkasi tokį maršrutą pajūriu?

Ar jos pačios gerai jaustųsi jei jas nužiūrinėtų svetimi vyrai, ten kur yra tik moteris skirta vieta, kuri beje yra oficiali ir atitinkamu ženklu pažymėta? Tai pat pasitaikė ir kelios mamos, kurios vedėsi per šią paplūdimio zoną savo paauglius berniukus. Ar tai ne „S“ ženklu pažymėta vieta, į kurią nepilnamečiams berniukams nederėtų įžengti? Juk neveltui televizijos laidos, kuriose yra apnuoginti žmonių kūnai, yra žymimos „S“ ženklu.

Galima pateisinti tik tas mamas, kurios vedasi berniukus pro minėtą vietą, kurie yra dar visai maži ir jiems dar susidomėjimo nekelia nuogi moterų kūnai.

Didžiausią mano nustebimą sukėlė vyriškis, einantis pajūriu per moterų pliažą su alkoholinio sidro skardine ir už rankos besivedantis mažametę mergaitę. Negana to, šioje paplūdimio dalyje vyriškis su mergaite nusprendžia išsimaudyti, o tai sukėlė aplinkui buvusių ir tai mačiusių moterų nuostabą.

Minėtas asmuo, iškėlęs ranką su alkoholiniu gėrimu, kad šis neišsilietų, brido į jūrą maudytis tarp apsinuoginusių moterų ar merginų.

Šioje situacijoje galima pastebėti ne vieną blogo elgesio pavyzdį. Alkoholio vartojimas viešoje vietoje – viešosios tvarkos pažeidimas. Kitas pažeidimas – asmenims, apsvaigusiems nuo alkoholio, draudžiama maudytis jūroje ar kitame vandens telkinyje.

O labiausiai pasibaisėjimą kelią tai, kad šis asmuo, gurkšnojantis alkoholinį gėrimą, maudytis jūrą vedėsi ir mažametę mergaitę. Jam išlipus į krantą priėjo šalia esant moteris ir gražiai paaiškino, kad taip elgtis nederama, todėl vyriškis su mergaite pasišalino iš šios paplūdimio vietos.

Bestebėdama praeinančius vyrus pradėjau galvoti, ką būtų galima padaryti, kad vyrai vis rečiau žengtų į moterims skirtą pajūrio teritoriją. Gal reikėtų pastatyti specialų ženklą, draudžiantį čia eiti vyrams?

Kitas galimas sprendimo būdas – vyrų nuotraukų, drąsiai einančių moterims skirtu paplūdimiu ir smalsiai besižvalgančių į nuogus moterų kūnus, viešinimas.

Juk ir vairuodami automobilius už kelių ženklų nesilaikymą asmenys yra baudžiami. Taip pat yra baudžiami asmenys, kurie neleistinoje vietoje vedžioja savo augintinius.

Tikiuosi, kad ateityje bus rastas sprendimas, kuris neleis moterims jaustis nejaukiai joms oficialiai skirtose paplūdimio vietose.

Be to, mieli vyrai, jei jau esate tokie drąsūs eiti moterims skirta paplūdimio dalimi, tai kodėl patys per šią zoną einate ne nuogi? Be to jei tikitės, kad čia pamatysite vien gulinčias apsinuoginusias manekenes ar pornografinių filmų žvaigždes, tai galite labai nusivilti.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuva jau 20 metų ES – ką nuveikė atstovai EP?