Registracijos mįslės: talonai pas specialistą ištirpo per kelias sekundes

Ar gali būti, kad ligoninės registratūroje talonai pas specialistus ištirpsta dar nepradėjus jų oficialiai dalyti? Kada reikia pradėti registraciją telefonu ar internetu, jeigu per minutę nuo jos oficialios pradžios sulauki žinios, kad talonų jau nebėra? Šiuos klausimus kelia klaipėdietis Valdas Jonikas, negalėjęs savo besilaukiančiai žmonai išrūpinti vizito pas genetiką. Ligoninės atstovai neslepia, kad laukdami eilės pas retos kvalifikacijos specialistą pacientai skuba kaip išmanydami.

Laukdami eilės pas retos kvalifikacijos specialistą pacientai skuba - talonų nelieka akimirksniu.<br>A.Bagdonavičiaus asociatyvi nuotr.
Laukdami eilės pas retos kvalifikacijos specialistą pacientai skuba - talonų nelieka akimirksniu.<br>A.Bagdonavičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gabrielė Pečkaitytė

Aug 20, 2013, 12:34 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 8:40 PM

„Praėjusį penktadienį ryte specialiai žmoną į darbą nuvežiau anksčiau, kad ji 8 val. jau būtų internetu prisijungusi prie Klaipėdos universitetinės ligoninės registracijos sistemos pas specialistą. Dėl viso pikto aš 8 val. taip pat nuvykau į Klaipėdos universitetinės ligoninės registratūrą. Prieš mane buvo tik 4 žmonės, savo eilės prie registratūros sulaukiau apie 8 val. 7 min. ir išgirdau, kad pas specialistą rugsėjo 9 bei 10 dienomis talonų jau nebėra“, – laišką „Bendraukime“ redakcijai pradėjo V.Jonikas.

„Paskambinau žmonai, o ji pasakė dar labiau neįtikėtiną dalyką: 8 val. internetinė registravimo sistema rodė, kad talonų nebėra, o telefonas registracijoje nuolat užimtas“, – dėstė V.Jonikas.

Klaipėdietis kelia klausimą: ar tikrai gali būti, kad nuo įstaigos darbo pradžios nepraėjus nė minutei internetinė sistema jau rodo, kad talonų nebelikę? V.Jonikui kilo klausimas, gal sistema nėra skaidri, ir taloną pas specialistą lemia kyšiai ir pažintys?

V.Jonikui registratūros darbuotojos pasiūlė žmoną registruoti rugsėjo 16 dienai. Tačiau klaipėdiečiui rūpėjo gauti taloną būtent rugsėjo 9 ar 10 dieną, nes, anot besilaukiančios žmonos gydytojo, vėliau jau būsią per vėlu.

Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiasis gydytojas, profesorius Vinsas Janušonis gerai žino apie V.Joniko skundą – mat laišką gavo ir jis.

Tačiau V.Janušonio nuomone, kriminalo ar korupcijos V.Jonikas ieško ne vietoje ir ne laiku: „Nei mūsų, nei bet kurioje ligoninėje patekti pas specialistą neįmanoma tą pačią minutę, kai nori. Jeigu tai nėra priėmimas skubos tvarka, o genetikas nėra skubios tvarkos specialistas – tuomet reikia laukti eilėje.

Tą rytą registracijai buvo pateikti penki talonai pas genetiką, kuris ligoninėje dirba dvi dienas per savaitę. Per dvi savaitės dienas jis priima 10 pacientų. Anot V.Janušonio, išanalizavus praėjusio penktadienio registracijos istoriją, paaiškėjo, kad 13 minučių neveikė internetinė registracija. O 5 talonai telefonu buvo išdalyti per kelias minutes.

V.Janušonio teigimu, Londone žmonės eilės pas specialistą laukia mėnesį ir nedaro problemos. O Klaipėdos universitetinėje ligoninėje esą apskritai trumpiausios eilės Lietuvoje pas specialistus.

Tiesa, V.Jonikui galiausiai pavyko užrašyti savo žmoną rugsėjo 9 dienos konsultacijai. Tuo, sulaukęs asmeninio pasipiktinusio V.Joniko skambučio, ir pasirūpino vyriausiasis ligoninės gydytojas.

V.Joniko laišką taip pat gavusios Valstybinės ligonių kasos paprašė Klaipėdos ligonių kasų specialistų atkreipti dėmesį į eilių pas gydytojus specialistus administravimą Klaipėdos universitetinėje ligoninėje. 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.