Moksleivio nužudymo priblokštas biržietis: „Policininkų net šunimis nepavadinsi“

Portalo lrytas.lt skaitytojas pasibaisėjo šeštadienio nakties įvykiais Biržuose. Šeštadienio vakarą viduryje miesto į du moksleivius, įtariama, ėmė šaudyti biržietis Dainius Miliukas.

Daugiau nuotraukų (1)

Dovydas Cibas

2013-08-26 15:19, atnaujinta 2018-03-01 17:56

Tą pačią kruviną naktį pagalbos prašiusiam biržiečiui policijos durys nebuvo atvertos, o pavykus prisišaukti policijos pareigūną, šis miestiečiui pasiūlė geriau eiti namo.

„Kas per tvarka mūsų mieste, kuriame įsigalioję įstatymai, kuriuos kuria nusikaltėliai? Gatvės neapšviestos, policija nusispjauna ant gyventojų. Kas būtų, jeigu taip į policiją atbėgtų nukentėjęs žmogus prašantis pagalbos?“ - klausė Dovydas Cibas.

Jis parašė laišką portalo redakcijai:

„Taip drąsiai kalbu ne tik dėl aplinkinių nelaimių ir nuomonių. Daug kas vadina policininkus šunimis. Jų net taip nepavadinsi, nes šuo pakviestas atbėgs. Vaikus šaudo miesto centre. Kas toliau?

Galiausiai gyventojai patys laikysis komendanto valandos, nes tiesiog taip saugiau. Mieste naktį budi tik vienas ekipažas nors ir tas pats už miesto ribų miega (pats mačiau).

Kuo mes turėtumėme tikėti, pasitikėti ir kieno pagalbos šauktis? Visi bijo ką nors pasakyti, nes mūsų teisėsauga yra korumpuota. Kiek patys esate matę nusikaltimų, prieš kuriuos policija turi galimybių, bet paprasčiausiai bijo? Aš mačiau.

Kaip šiais laikais gyventi saugiai ir miegoti ramiai? Girti po miestą skraido, nutrenkia žmogų ir dzin. Po miestą su akinukais, rėmą išmetęs draikosi nusikaltėlis. Galiausiai žmonės pradės vienytis taip, kaip stovėjo prieš tankus? Tik šį kart tankai gali ir nebeapsisukti.

Blogiausia ir baisiausia yra tai, kad čia tik maža dalis tiesos.“

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.