Girtas kunigas per mišias tikinčiuosius šiurpino pragariškais garsais

Rugsėjo 3 dieną mano tėveliui būtų suėję 50 metų. Deja, prieš 7 metus mes jo netekome. Bet vis tiek norėjome pažymėti tą dieną, susirinkti visi vaikai, giminaičiai, ir pasidalinti gražiais prisiminimais apie jį. Taip ir padarėme, tik, deja, viskas buvo sugadinta ir baigėsi ašaromis bei didžiule gėda prieš giminaičius.

Daugiau nuotraukų (1)

Vaida Cvetkovaitė

Sep 4, 2013, 5:59 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 1:43 PM

Visi susirinkome  rugsėjo 2 dieną, be abejo, buvome užsakę mišias. Ką galima padovanoti mirusiam žmogui daugiau, jei ne maldas. Prieš mišias, kurios buvo numatytos 18 valandą, dar visi susėdome prie stalo pasivaišinti. Smagiai paplepėję, pasidalinę prisiminimais, pajudėjome bažnyčios link, o tada ir prasidėjo „cirkas“, kuris, deja, ne privertė juoktis, o verkti.

Raseinių rajono Girkalnio klebonas buvo viso šito kaltininkas. Jau pamatę jį supratome, kad jis nėra blaivus. Iš pradžių pagalvojau, kad tai ne naujiena, nes jis linkęs į alkoholį ir yra jau ne kartą pagarsėjąs piktnaudžiavimu alkoholiu mišiu metu. Bet pamaniau, kad viskas praeis sklandžiai. Deja...

Mama ėjusi išpažinties patyrė šoką. Klebonas būdamas gan neblaivus, išsityčiojo iš jos, visa bažnyčia skambėjo nuo kunigo juoko klausykloje. Mama pasakojo, kad jis kaltino ją nebūtais dalykais.

Kita auka buvo močiutė - iš jos taip pat buvo pasišaipyta. Kliuvo visiems.

Išklausęs mūsų išpažintį, jis vos galėjo atsikelti, eidamas svirduliavo, matėsi, kad nelabai suvokė kur yra. Mišių eiga nebuvo tokia, kokia turėjo būti. Gražu buvo paklausyti ir jo riaugėjimų į mikrofoną.

Ką sakė mišių metu negalėjome suprasti nė vieno žodžio. Patyrėme didžiulę gėdą prieš giminaičius, kurie atvažiavo iš labai toli, kad galėtu pasimelsti už brolį, sūnų, o mes už tėvelį, bet deja to padaryti nepavyko.

* * *

Girkalnio klebonas Juozas Kaknevičius šią istoriją puikiai žino. Jo teigimu, kaltinimai laužti iš piršto.

„Ne taip truputį pasakiau per mišias, tai po to pareiškė pretenzijas. Ten buvo 50 metų sukaktis, o aš pasakiau penkerių metų mirties metinės. Jie (giminaičiai – Red.) atėjo ir pareiškė, kad esu išgėręs“, – portalui lrytas.lt sakė klebonas.

J.Kaknevičius neigė krėtęs juokus per išpažintį: „Iš ko aš galiu juoktis per išpažintį? Ten yra problema, aš ją pasakiau ir įvyko konfliktas. Ten ta žmona gyvena susidėjusi. Dėl to konfliktas ir įvyko. Nepatiko žmonėms už tai ir parašė jums. Taip išeina, kad juokiausi, o iš tiesų kažką ne taip pasakiau.“

Klebonas tikino, kad alkoholį vartoja labai retai ir ne po daug. Maža to, tai buvo savaitės pradžia.

„Į mikrofoną galėjau kosėti. Bet riaugėti? Jeigu nori žmogų apkaltinti, gali rasti ką tik nori. Tai ne taip nusišypso, tai ne taip lūpas sudeda ir panašiai. Vartoju vaistus nuo aukšto kraujospūdžio, turiu su stuburu problemų. Todėl gali būti, kad atrodo lyg svirduliuočiau“, – aiškino J.Kaknevičius.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.