Mamai šokas: popierinius pinigus į valgyklą atsinešę vaikai lieka be pietų

Esu trijų vaikų mama, kurių du lanko Šeduvos gimnaziją. Prasidėjo mokslo metai ir, kaip visada, vaikų ir jų tėvų laukia kokios nors staigmenos. Ta staigmena laukė, kai vaikai nukeliavo į gimnazijos valgyklą. Pabrango maistas visu litu. Jeigu anksčiau vaikui maistui užtekdavo 5 litų dienai, tai dabar jau reikės 6 litų. Žinoma, galima valgyti ką nors iš varškės ar miltų, tada būtų pigiau, bet vaikai jau dideli ir, kaip sakoma, vien miltais ar varške „neužkiši“.

Mama išgirdo, kad valgyklos darbuotojoms „nėra laiko grąžai skaičiuoti“, todėl jos iš vaikų neimančios stambesnių pinigų.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Mama išgirdo, kad valgyklos darbuotojoms „nėra laiko grąžai skaičiuoti“, todėl jos iš vaikų neimančios stambesnių pinigų.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė

Oct 1, 2013, 5:50 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 2:40 PM

O juokingiausia tai, kad mūsų Šeduvos gimnaziją aptarnauja maisto tiekėjas net iš Kretingos! Tokiu atveju nenuostabu, kad maistas brangsta. Klausimas, ar tikrai nėra arčiau žmonių, mokančių gaminti valgyti, bent jau mūsų regione? Paskambinus į mokyklą pasiklausti, ar tai – tik kalbos, ar rimtai aptarnauja Kretingos įmonė, man nebuvo atsakyta todėl, kad neprisistačiau. Bet to daryti nenoriu ir nedarysiu, nes, žinant visų laikų patikrintą dalyką, kai mokytojai sužino, kokie tėvai kuo yra nepatenkinti, būna „užsisėsta“ ant vaiko ir mokykloje pasidaro nebe pyragai.

Tačiau maisto kaina – ne didžiausia problema. Be viso to, valgykloje dirba siaubingos virėjos, kurios rėkia ant vaikų vien todėl, kad jie neturi tokių pinigų, kokių joms reikia.

Žinau, kad dėl jų kultūros stokos buvo kreiptasi į mokyklos vadovus. Deja, tai rezultatų nedavė, nes, kaip visada, viskas nuleidžiama ant vaikų, jog jie yra blogi.

Pati paaukojusi savo brangų laiką, ėjau į valgyklą, stovėjau už kampo, o vaiką paleidau pas darbuotojas su 10 litų kupiūra. Jam ne tik nebuvo parduotas maistas, bet jis buvo išbartas, mat neturėjo lygiai tiek pinigų, kiek kainuoja maistas.

Taip išeina, kad nuolat turiu pakeisti pinigus, lakstyti po parduotuves, o kaip žinia, ten keisti pinigų niekas nenori, turi kažką pirkti. Tad tenka dar ir be reikalo kažką pirkti – tam, kad išsikeisčiau pinigų vaikams.

Ir taip – ištisus metus.

Kai pati priėjau prie valgyklos darbuotojos ir paklausiau, kodėl mano vaikui nepardavė maisto, buvau išbarta, bet maistą pardavė. Kad joms „nėra laiko grąžai skaičiuoti“, tai kažkokia nesąmonė. O ką daryti tėvams?

Negana to, maistą, kuris yra kietesnis, pavyzdžiui, šnicelis ar kažkoks kotletas, valgyklos darbuotojos į lėkštes deda rankomis – nes nėra laiko pasiimti šakučių!

Ir tai vyksta nebe pirmi metai, visi viltingai laukė, kad bus pakeistos šios darbuotojos, mat jau tokios kalbos buvo, nes buvo daug nusiskundimų. Deja, nauji mokslo metai – ir vėl nepakeičiamos siaubingos darbuotojos dėlioja maistą bei drasko akis vaikams ir reikalauja tik metalinių pinigų, geriausiai be grąžos.

***

Laimutis Škleinikas, Šeduvos gimnazijos direktorius:

„Mūsų mokykloje yra dvi valgyklos. Viena – kur gimnazijos vaikai valgo už savo pinigus, kita – kur nemokamas maitinimas, ši valgykla egzistuoja prie bendrabučio.

Nuo šio rudens keitėsi valgyklos, kur vaikai valgo už pinigus, savininkai. Tai buvo Radviliškio rajono valdžios sprendimas, dabar maistą tiekia įmonė iš Kretingos.

Iš tiesų sulaukėme vaikų tėvų skundų, mat pabrango maistas. Kai mitybą organizavome patys, maistas buvo pigesnis litu.

Tiesa, valgyklos darbuotojos liko tos pačios, jos tik perėjo dirbti į kitą įmonę. Bet dėl jų elgesio ir kultūros skundų nesu sulaukęs. Vis dėlto dabar labiau atkreipsiu dėmesį“.

Tokių dalykų, kad maistas neparduodamas, ne vaikas atsineša ne tokius pinigus, neturi būti.“

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.