Krokodilas ant dviračio – ar dar ilgai vadovausimės stereotipais?

Krokodilą Geną galime prisiminti iš animacinių filmukų, pradėtų rodyti prieš bene keturias dešimtis metų. Frakas, muzikos instrumentas – Gena buvo teigiamas personažas. Laisvalaikio organizacija, atnaujinę Genos įvaizdį, pavertė krokodilą savo veiklos ir teisingo laisvalaikio simboliu.

Daugiau nuotraukų (1)

„Eventum Group“ kolektyvas

Oct 16, 2013, 11:43 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 3:17 AM

Šis žaliasis draugas netikėtai tapo „Nauju Vilniaus simboliu“, ir „buvusiu garsiu Rusijos krokodilu“ – tokie epitetai eskaluoja neigiamą Genos įvaizdį. Tad ką žaliasis krokodilas veikia ir kodėl atsidūrė ant „Vilnius in your Pocket“ viršelio?

Filmukuose vaikučiams rodęsis krokodilas Gena dabar rekomenduoja kokybiškus Vilniaus renginius bei Lietuvos festivalius, atrenka patikimas sodybas, sales, erdves bei pramogas į savo katalogus, taip pat „užskaito“ ir pažymi miesto svečių ir gyventojų dėmesio vertas vietas Vilniuje. Organizuoja įvairius socialinius, kultūrinius ir edukacinius projektus bei renginius.

Krokodilas Gena animacijoje buvo teisingas herojus, savotiškai „pačiuožęs“ gerietis, o teisingo laisvalaikio organizacija pavertė jį šiuolaikiškesniu, stilingesniu, tačiau paliko senamadišką teisingumo siekį, nuoširdumą bei atvirumą, taip Gena tapo savotišku veiklos simboliu, atspindinčiu organizacijos vertybes.

Ant „Vilnius in your Pocket“ viršelio Gena atsidūrė labai paprastai. Leidėjai ieškojo originalaus viršelio sprendimo, žinojo, kokia veikla užsiima „Eventum Group“ komanda. „Jie mums pasiūlė ir nusprendė padaryti nuotaikingą viršelio sprendimą, kuriame mūsų simbolis Gena važiuotų, tuo metu neseniai Vilniaus gyventojams pristatytais oranžiniais dviračiais“, – kalba „Eventum Group“ direktorius T. Steikūnas.

Redakcijai tai atrodė originalus sprendimas, niekas neįžvelgė čia paslėptų minčių, galimų asociacijų, o mūsų veiklos simbolis sąlyginai atitiko leidinio turinį. Už leidinio turinį atsako patys leidėjai.

„Jei būtume žinoję, kad Geną įvardins kaip „buvusią Rusijos įžymybę“, viršelio būtume netvirtinę arba būtume prašę tinkamai apibūdinti mūsų simbolį. Manau, kad, autorius būdamas, britas nenumatė galimų neigiamų interpretacijų“, – sakė T.Steikūnas.

Patys renginių organizatoriai turėdami tokį savo veiklos simbolį nesupranta skeptikų, kuriems Gena tiesiogiai asocijuojasi su rusiška kultūra. „Visuomet atsiras žmonių, matančių kažkokias paslėptas prasmes, galvojančių, kad kas nors, ką nors nupirko. Gena mums yra vaikystės filmukų personažas, visada nuteikiantis linksmai bei geranoriškai ir būtent dėl jo teigiamų savybių jį pasirinkome teisingo laisvalaikio simboliu. Mūsų organizacijai ir mūsų auditorijai tai nėra rusų krokodilas ir savo veiklos bei įvaizdžio visiškai nesiejame su rusiška kultūra, savo veikla kaip tik skatiname pažinti Lietuvą, jos vertybes bei teigiamą kultūros pusę“, – sako „Eventum Group“ direktorius.

Labai, gaila, kad redakcija, publikavusi straipsnį, neįsigilino į realią situaciją ir skambia antrašte sąmoningai ar nesąmoningai neigiamai atsiliepė apie įmonės simbolį, taip skatindami konspiracijos teorijas visuomenėje.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.