Nubausta verslininkė: „Kartais norisi tik gauti pašalpas ir nieko neveikti“

Aš iš tų, kurie dar vis čia, Lietuvoje, kurie stengiasi išlikti oriais, garbingais, pasitikinčiais ir mylinčiais savo gimtinę. Kartais prarandu kantrybę ir noriu viską mesti. Dažniausiai mano pasitikėjimą valstybę susilpnina valstybinės įstaigos. Mano istorija paprasta. Prasidėjo nuo to, kad tapau vieniša mama. Mano sūnaus tėvas jo paprasčiausiai nenorėjo. Tad reikėjo gi kažkaip gyventi. Reikėjo užauginti sūnų ir padaryti viską, kad jis gyventų pilnai aprūpintas.

Pavėlavusi pateikti likviduojamos įmonės deklaraciją moteris sulaukė baudos.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Pavėlavusi pateikti likviduojamos įmonės deklaraciją moteris sulaukė baudos.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ona M.

Nov 21, 2013, 9:43 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:07 AM

Taip puoliau į „verslus“. Kartu su bendramoksle įkūrėme įmonę ir dirbome naktį ir dieną. Vienu metu mūsų bendrovėje dirbo net 24 žmonės. Tai išties daug, ypač žinant, kad ta bendrovė – mažame Lietuvos miestelyje.

Prieš kelerius metus, krizės įkarštyje, apyvarta sumažėjo, tad nusprendėme savo turtus ir verslus išsidalinti ir gyventi atskirai. Likau su mažiau pelninga verslo dalimi, tačiau nesiskundžiau, sūnus paaugo ir savo reikmėms užsidirbdavo.

Pati įkūriau naują UAB'ą, bet dar pagal individualios veiklos pažymą dirbu individualiai. Niekada negavau pašalpų, mano vaikas niekada negavo nemokamo maitinimo mokykloje, niekada niekas nekompensavo už šildymą. Valstybė turi džiaugtis manimi, bet...

Ne tai svarbiausia. Svarbiausia, kad per visokius reikalus šiemet pamiršau deklaruoti likviduojamos įmonės pelno deklaraciją ir gavau baudą! Nors įmonė neveikia jau 5 metus ir visada duomenis apie šią įmonę deklaruodavau, šiemet pamiršau nunešti paprasčiausią nulinę deklaraciją. Reikėjo duomenis pateikti birželio mėnesį, o aš tai padariau rugpjūtį.

Juk aš nenuslėpiau mokesčių... Ir štai teismas, įspėjimas. Dabar visus metus turėsiu teistumą. Tad jaučiuosi tarsi po reketo. Apgauta ir nepasitikinti. Kartais norisi gauti pašalpas ir nieko neveikti.

***

Valstybinės mokesčių inspekcijos komentaras:

„Valstybinė mokesčių inspekcija informuoja, kad VMI interneto svetainėje www.vmi.lt mokesčių mokėtojų patogumui įdiegtas mokesčių deklaravimo ir sumokėjimo kalendorius, kuriame aktuali informacija susisteminta ir pateikiama gyventojams, verslui bei viešajam sektoriui atskirai. Mokesčių kalendoriumi galima naudotis viešai VMI svetainėje arba personalizuotai – prisijungus prie Mano VMI.

Mano VMI vartotojams, prisijungusiems prie Mokesčių kalendoriaus jiems pateikiama asmeninė kalendoriaus informacija, pritaikyta kiekvienam mokesčių mokėtojui atsižvelgiant į jo išskirtinumus: subjekto tipą, mokestinį laikotarpį, atleidimą nuo deklaracijų teikimo ar deklaravimo termino pakeitimą.

Naudodami autorizuotą Mokesčių kalendorių mokesčių mokėtojai gali užsisakyti priminimus apie aktualius mokesčių deklaravimo ir sumokėjimo įvykius, filtruoti personalizuoto kalendoriaus informaciją pagal laikotarpį / mokesčius / deklaracijas bei susiformuoti kalendoriaus išrašą.

VMI pažymi, kad nuolat informuoja mokėtojus apie jų mokestines prievoles – mokėtinus mokesčius ir teiktinas deklaracijas, o sankcijos taikomos tik atsižvelgus į pažeidimo dydį.

Šiuo atveju įmonės savininkei už deklaracijos nepateikimą grėsė įspėjimas arba bauda iki 500 litų. VMI negali taikyti dvejopų standartų mokėtojams ir taikyti nuolaidas prievolių nevykdantiems įmonių vadovams, bet tuo pačiu pažymėtina, kad šiuo atveju skirta pati minimaliausia sankcija.

Įmonės vadovės baustumas, o ne teistumas (!), jei ji daugiau nepažeis įstatymų, po metų nustos galioti.“

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.