Kodėl greitai nebeleisiu savo vaikų į mokyklą

Tai ką išgirdau per žinias, mane ir, esu įsitikinęs, didžiąją daugumą tėvų išvertė iš koto. Pasirodo, Europos Sąjunga jau ruošia naujus įstatymus, pagal kuriuos bus naujai protinami vaikai. Skambėtų gražiai, nes viskas, kas susiję su mūsų vaikų gerove, yra sveikintina ir gerbtina. Bet... Pasirodo, mes nemokame savo vaikų šviesti lytiškai. 

Esu tikras, kad tėvai patys turi nuspręsti, kada vaikams aiškinti apie seksą.<br>V.Balkūno nuotr.
Esu tikras, kad tėvai patys turi nuspręsti, kada vaikams aiškinti apie seksą.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

2 vaikų tėvas

Dec 6, 2013, 2:47 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 10:59 PM

Skamba taip, tarsi visoje Europoje buvo atsilikę žmonės, kurie nemokėjo vaikui išaiškinti to, kas pagal kiekvienos šeimos sampratą yra reikalinga, ir tam atėjo laikas. Pasirodo, visos mokyklose veikiančios programos, kurios mus mokė lytinio švietimo, yra neveiksnios, nes per vėlai šviečiami vaikai.

Na nieko, pamaniau. Juk ten sėdi „dideli dėdės ir tetos“ ir jie žino, kokius įstatymus reikia priimti. Štai ir Marija Aušrinė Pavilionienė pareiškė nuomonę, kad tai yra labai svarbu. Bet kai išklausiau iki galo, kokį švietimą žada diegti mūsų vaikams, kokias vaikiškas knygeles žada paleisti į apyvartą, netekau žado. Nusikaltimu tai pavadinti yra per maža. Tai totalus iškrypimas.

Pasirodo, nuo 9 metų mes turime mokyti vaikus, kaip masturbuotis, kaip saugotis. Liežuvis nesiverčia kartoti, apie ką kalbama. Tai kvepia totalia pedofilija. Kitaip aš neįsivaizduoju. Kaip man tie ES dėdulės su storais pilvais ir tos tetulės, labai jau panašios į vyrus, galėtų paaiškinti: kuo tai skiriasi nuo pedofilijos? Kaip man vaiką mokyti masturbuotis? Ir galų gale, kokiu principu mokyklose tai bus mokoma? Negi kažkas mano vaikams demonstruos, kaip galima išdykauti su savimi?

Esu dėkingas psichiatrui, kuris tai žinių laidai davė komentarą. Jis kategoriškai pasakė, kad tai yra labai negeras ketinimas, kuris gali sukelti priešingą poveikį. Ką tada sakys dėdės ir tetos, kai nauja užaugusi karta kaltins savo tėvus ir visuomenę dėl ligų ir neplanuotų nėštumų? Juk vaikai mato laidas apie gyvūnus, kurie poruojasi, kurie gimdo.

Kiekvienų tėvų reikalas, kada apie tai informuoti ir kaip. Iki šiol Lietuvos mokyklose veikė puiki lytinio švietimo programa ir nemanau, kad kažką reiktų keisti. Tiesa, lietuviai šiek tiek vengia šios temos, bet, sutikime, šiandien mes nieko, išskyrus seksą, nebematome. Visos laidos, visi filmai tik apie seksą tik ir šneka.

Visa laimė, kad ne mano vaikų darželyje buvo sekamos pasakos apie karalių ir karalių, nes už savo veiksmus nebūčiau garantavęs. Ir dabar perspėju valdžią, jei mano vaikai, kuriems dabar 9 ir 10 metų, bus mokomi masturbuotis, aš nebeleisiu jų į mokyklą. Garantuoju, kad mano pavyzdžiu paseks visi, kuriems rūpi jų vaikai.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.