Šokas studentės mamai: bendrabutyje gaisro sirenos kaukia 7 kartus per dieną

Mano dukra mokosi Vilniaus Gedimino technikos universitete ir gyvena bendrabutyje, esančiame Saulėtekio alėjoje 25. Tai vadinamoji Kamčiatka. Šį kartą nekalbėsiu apie antisanitarines sąlygas tualetuose, kambariuose. Neseni įvykiai Rygos „Maxima“ prekybos centre verčia labai sunerimti mūsų vaikų saugumu.

Daugiau nuotraukų (1)

Eglė

Dec 9, 2013, 1:54 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 10:08 PM

Neseniai teko dukrą aplankyti bendrabutyje. Mums besisvečiuojant, sukaukė priešgaisrinė signalizacija. Nustebome, kad dukra į tai reagavo labai ramiai, neskubėjo evakuotis. Ir paaiškino, kad kartais priešgaisrinė signalizacija per dieną sukaukia septynis kartus.

„Tai negi kiekvieną kartą lėksi laiptais žemyn ir aukštyn. Juk liftai neveikia“, – ramiai paaiškino dukra.

Bet tas vienas kartas gali tapti lemtingas. Žinoma, mano dukros požiūris yra netinkamas. Bet argi normalu, kad signalizacija suveikia taip dažnai ir kodėl nevyksta evakuacija?

***

Darius Budrys, „Economus“, administruojančios VGTU bendrabučius, projektų vadovas:

„Priešgaisrinė signalizacija bendrabučiuose suveikia dėl kelių priežasčių. Pirmiausia dėl to, kad studentai pridegina maistą ir yra uždūmijamos patalpos. Antra, studentai rūko patalpose, nors tai yra griežtai draudžiama. Trečia, būna ir taip, kad studentai piktavališkai nuspaudžia pavojaus mygtuką.

Mes tikrai reaguojame į tokius dalykus. Administracija apžiūri patalpas, peržiūrimi kamerų įrašai, viskas išjungiama. Suveikus signalizuoja priešgaisriniai specialistai.

Teoriškai, suveikus signalizacijai, studentai turėtų evakuotis. Tačiau taip nėra. Studentai pirmiausiai patys apsižiūri, ar kur nors kas dega ar rūksta.

Realiai yra buvęs tik vienas įvykis, kai grėsė realus pavojus – kai balkone buvo padegta studentų išnešta lova. Daugiau rimtesnių incidentų mūsų bendrabučiuose nėra buvę.

Nustačius, kad pavojus sukeltas piktavališkai, atsakingam asmeniui surašomas drausminis įspėjimas, duomenys dėl administracinio pažeidimo perduodami policijai. Du įspėjimai, nesvarbu už ką, – ir siūlome studentą šalinti iš bendrabučio“.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.