Supertėveli, ar jūsų gyvenime nėra didesnių bėdų nei traukinukas?

Atsiranda traukinukas – atsiranda supermamyčių ir supertėtukų, kuriems, matai, eilė per ilga, vagonų trūksta. Šalta laukti lauke. Neatvažiuoja traukinukas, matai.

Daugiau nuotraukų (1)

A.J.

Jan 2, 2014, 9:16 AM, atnaujinta Feb 18, 2018, 1:18 AM

O jau straipsnio meninės priemonės! Neva traukinukas yra „greičiausias būdas nuliūdinti mažametį“, o situacija apibūdinama tokiais palyginimais, kaip, pavyzdžiui, „apgultis“, „grėsmė“, „žūtbūtinis šturmas“, „kovingumas“, „lipimas per galvas“, „partizanai sargyboje“.

Gerbiamieji, aš nepradėsiu aiškinti, kokia nepagarba yra lyginti partizanų sargybą su kalėdinio traukinuko laukimu stotelėje. Neplėtosiu minties, kad tokios sąvokos, kaip „šturmas“ ar „apgultis“, naudojami kalėdinio traukinuko kontekste, mažų mažiausiai parodo autoriaus polinkį ieškoti problemų ten, kur nesueina. Netgi nenagrinėsiu, kokio tėvų auklėjimo pasekmė yra nesibaigiančios vaiko ašaros dėl to, kad šis, matai, negavo, ko norėjo iš karto, čia ir dabar, be eilės.

Aš tik palinkėsiu tokiems žmonėms vieno: teatsiranda jūsų gyvenime didesnių problemų už kalėdinį traukinuką, nes be jų, matyt, nesuprantate nei jūs, nei savo vaikus galite išmokyti, kad dėl tokių dalykų ašaros nešluostomos ir laikraščiams nesiskundžiama.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.