Tragiška avarija moteriai priminė dieną, kai vos nepartrenkė Vilniaus autobusas

Žinia apie tragediją Vilniuje, kai miesto autobusas pėsčiųjų perėjoje partrenkė ir mirtinai suvažinėjo mergaitę ir moterį, mane smarkai pribloškė. Man tai pasirodė labai artima, nes panašus likimas galėjo ištikti ir mane. Aš manau, kad toks jausmas persekioja daug vilniečių, kurie važinėja viešuoju transportu.

Sekmadienį per avariją Vilniuje žuvo mažametė mergaitė ir jos močiutė.<br>V.Balkūno nuotr.
Sekmadienį per avariją Vilniuje žuvo mažametė mergaitė ir jos močiutė.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedrė

Jan 19, 2014, 7:04 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 8:45 AM

Apie tragediją Vilniuje tragedija-vilniuje-miesto-autobusas-pervaziavo-mergaite-ir-moteri-sokiruojantys-kadrai-201401191606.htm"="">tragedija-vilniuje-miesto-autobusas-pervaziavo-mergaite-ir-moteri-sokiruojantys-kadrai-201401191606.htm"" target="_blank">skaitykite čia.

Vos prieš porą dienų Tuskulėnų gatvėje bandžiau eiti gatvę šviesoforu nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje. Buvau ne viena – gatvę tuo pat metu bandė pereiti didesnis būrelis žmonių, tarp jų buvo ir lėčiau vaikščiojančių senyvo amžiaus.

Gerai, kad nė vienas nespėjom žengti į važiuojamąją dalį, nes gatve važiavęs 5 maršruto autobusas (gaila, valstybinių numerių nespėjau įžiūrėti) ne tik ties perėja nesulėtino greičio, bet netgi jį padidino. Prašvilpė pro pėsčiuosius garsiniu signalu grasindamas, kad nesugalvotų eiti per gatvę.

Pasisekė, jog visi laiku sustojome. O jeigu vis dėlto kas nors jau būtų bandęs žengti gatve? Akivaizdu, kad vairuotojas nebūtų spėjęs sustabdyti autobuso, tuo labiau, kad ir kelio danga tądien buvo slidi.

Kai apie tai papasakojau kitiems, sužinojau, jog toks maniakiškas Vilniaus autobusų ir troleibusų vairuotojų elgesys – jokia naujiena. Viena moteris prisipažino, kad net degant žaliai šviesai neina per perėją, jei pamato, kad iš šalia esančios gatvės bando išsukti autobusas – verčiau palaukia kitos žalios.

„Jeigu kas nors bando pradėti eiti, tuojau pat pypina, kad net nebandytų. O pro pat jo nosį praneria pirmokai su kuprinėm, kurie žino tik tiek: žalia – galima eit“, – pasakojo vilnietė, savo pradinukę dukterį mokinanti eiti per gatvę tik tada kai dega žalia ir kai šalia nesimato autobusų. Ta pėsčiųjų perėja prie mokyklos.

Kitas vilnietis taikliai pastebėjo – Vilniuje autobusai važiuoja taip, tarytum turėtų švyturėlius. Neseniai jis buvo liudininkas to, kaip autobusas visus automobilius aplenkė, važiuodamas juosta, skirta sukti tik į kairę ir pravažiavo pro sankryžą degant raudonam šviesoforo signalui.

Kodėl autobusų vairuotojai šitaip siautėja? Negi jiems grafiko skaičiukų laikymasis svarbiau už žmonių gyvybę? Šita tragedija turėtų priversti mus visus apie tai susimąstyti.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.