Mokyklos karaliene vadinama paauglė: „Niekas nepaklausia, kiek man tai kainuoja“

Dabar daug rašo apie patyčias mokykloje. Ir apie smurtą. Šimtą kartų skaityta tema. Tačiau viskas ką man tenka skaityti, tai vien skundai, kaip blogai tiems, iš kurių šaiposi tokie kaip mes. Ir visi tų vargšų gailisi. Mokytojai, auklėtojai, psichologai. Laikraščiai ir televizorius ištisai pasakoja apie juos, tokius nuskriaustus ir nelaimingus. Bet niekas garsiai nekalba, kodėl kai kurie žmonės tampa aukomis.

Niekada sau neleidžiu būti apsileidusia. Net namuose, kai niekas nemato.<br>„123rf.“ asociatyvi nuotr.
Niekada sau neleidžiu būti apsileidusia. Net namuose, kai niekas nemato.<br>„123rf.“ asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nora

Jan 22, 2014, 7:11 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 5:32 AM

Mano galva, tai jie patys dėl to kalti. Jei ne visi, tai dauguma.

O aš kitokia. Aš – populiari. Visada graži, geidžiama, susitvarkiusi. Susiderinusi drabužius, aksesuarus, pasidažiusi. Aukštai pakelta galva. Vaikštau mokyklos koridoriais kaip karalienė, sulaukiu dėmesio. Ir man tai patinka.

Tik niekas nepaklausė, kiek man kainuoja tokia būti.

Tam, kad būčiau graži panelė, aš sportuoju, laikausi dietos, rūpinuosi savimi. Niekada sau neleidžiu būti apsileidusia. Net namuose, kai niekas nemato, nenešioju nei dėmėtų maikučių, nei atgyvenusių džinsų. Nededu į Feisbuką nepatvarkytų fotografijų. Nenusišneku ir nesiseilėju. Gerai žinau, kad tik gražūs žmonės sulaukia sėkmės. Ir stengiuosi tokia būti.

Niekaip nesuprantu klasiokių, kurios ateina į mokyklą, savaitę neplautomis galvomis, nevalytais dantimis, bet kaip apsirengę purvinais dėmėtais rūbais ar apsitempusios savo lašinių rinkes per siaurais drabužiais. Ar, kas dar baisiau, užsimauna timpes... Nesistengia užmaskuoti ar išnaikinti spuogų. Nesuprantu tų, kurios nė piršto nepajudina, norėdamos gerai atrodyti, o paskui verkia, kad niekas jų nemyli ar tyčiojasi.

Nesuprantu klasiokų, kurie vaikšto apsirengę bjauriais megztiniais, riebaluotais plaukais, visą laiką praleidžia geimindami kompiuteriais, nesilanko sporto klubuose, nepasitvarko kūnų ir reikalauja kažkokių privilegijų.

Nesuprantu, kaip galima nieko nedaryti, o norėti visko. Nei vienas žmogus iš prigimties nėra tobulas. Aš kasdien dirbu dėl savo išvaizdos, dedu tikrai daug pastangų, kad gerai atrodyčiau.

Galvojat, man nesinori spjauti į viską ir išeiti iš namų nepasidažiusiai, susirišusiai plaukus į uodegą? Galvojat, lengva kiekvieną dieną sportuoti ir rūpintis tuo, ką valgau? Galvojat, man išvaizda nekainuoja laiko nei pinigų?

Taip, kartais ir aš pasišaipau. O ką? Negalima? Nors to nė pasityčiojimu nepavadinčiau. Koks čia pasityčiojimas, kai pasiūlai žmogui apsitvarkyti. Ar pasižiūrėti į save iš šalies. Ar parašai, kad fotografija, kurią jis įkėlė į Feisbuką, nesąmonė.

Dauguma tų, kurie paskui skundžiasi, patys užsirauna.

Pavyzdžiui, turiu vieną klasiokę iš kurios žvengia visa gimnazija. Bet kas jai liepė išsiskusti pusę galvos, prisiverti auskarų į visas skyles ir nusidažyti plaukus ryškiai mėlynai? Nori, kad tave paliktų ramybėje – baik darkytis.

Tik nereikia ant manęs užstuminėti. Jei nenori, kad su tavim elgtųsi kaip su atlieka, tai neatrodyk kaip atlieka. Toks būtų mano patarimas visiems.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.