Laiškas B.Vėsaitei: „Negi jūs nesuprantate?“

Laba diena, gerbiama Birute Vėsaite. Dievaži... Ar esate bent kartą asmeniškai skaičiusi tautos atsiliepimus apie bet kuriuos savo išspausdintus straipsnius? Nors kartą? Nuoširdžiai tikiu, kad ne, nes, deja – rašote toliau. Nežinau, ar skaitysite tai, ką parašiau, tačiau visa, ką jūs tauškiate, yra viso labo pigi demagogija ir melas.

Negi Jūs nesuprantate, gerb. Birute, kad tauta iš jūsų šaiposi, atvirai ir be užuolankų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Negi Jūs nesuprantate, gerb. Birute, kad tauta iš jūsų šaiposi, atvirai ir be užuolankų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Bronius Bruveris

Jan 23, 2014, 7:50 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 5:21 AM

„Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) viena pirmųjų iškėlė savo atstovo kandidatūrą prezidento rinkimuose. LSDP kandidatas Zigmantas Balčytis yra patyręs politikas, ideologiškai nuoseklus, turintis tvirtą pagrindą po kojomis – Socialdemokratų partijos skyrių struktūrą su stipriomis pozicijomis daugelyje šalies savivaldybių.“ Ir jūs, ir aš puikiai žinote, kad jūsų minėtasis kandidatas nesurinks nė 2 proc. balsų. Kam mulkinti tautą ir pūsti miglą į akis? Jūsų partija iškėlė bene silpniausia kandidatą per visą gyvavimo istoriją.

„Mes pasiryžę laimėti prezidento rinkimus, nes jie mūsų partijai yra labai svarbūs.“ Dar viena demagogijos ir abejotinos konsistencijos sakinys – NEĮMANOMA. Galite teigti apie super antžmogiškąsias Balčyčio savybes, puikiai žinote, šis maskaradas vien balsų paskirstymas kieno nors nenaudai. Prie visa to, kiek rinkėjams kainuos jūsų „no name“ kandidato išviešinimas?

„Mūsų valstybei reikia daugiau socialinio teisingumo, Lietuvai reikia aiškesnės krypties užsienio politikoje, geresnių santykių, o ne karo, su kaimynais, veiksmingesnių prokurorų ir saugumo struktūrų darbuotojų. Lietuvai reikia ne nuolat kritikos strėles laidančio prezidento, bet darniai dirbančio tiek su parlamentu, tiek su Vyriausybe.

Pagaliau, žmonėms reikia ne baimės, o širdžių prezidento. Turėdami gerai išvystytą partinę struktūrą, mes ne imituosime rinkimų kampanijas, o dirbsime taip, kad Žaliojo žirgo metai mus nuneštų į pergalę tiek prezidento, tiek Europarlamento rinkimuose.“

Na, čia jau skamba kaip raudonųjų komunistų lozungas. Socialinis teisingumas, širdies prezidentas, santarvė su kaimynais, gerai išvystyta partinė struktūra. Mes iš jūsų tą socialinį teisingumą jau matome eilę metų, kai Kirkilo vyriausybė, būdama ekonominiame pike, nesugebėjo nė kapeikos nukelti į rezervo fondą, palikę totalią betvarkę mokesčių sistemoje, pūliuojančią „Sodrą“, nežmoniškas motinystės išmokas (nesakau, kad tai blogai, paprasčiausiai – ne mūsų tautai), ir naujų „Mercedes Benz“ automobilių už 20 mln. litų užsakymus.

Apie kokį širdžių prezidentą galime kalbėti? Lukašenka? Janukovičių? Ar Putiną? Jie gi visi širdžių prezidentai, na, dar ilgametį tautų vadą, tobulumo herojų, nuostabųjį Josifą Džiugašvilį Staliną. Širdis buvo tokia plati, kad iš tos meilės pasiuntė myriop 30 mln. gyventojų.

Negi Jūs nesuprantate, gerb. Birute, kad tauta iš jūsų šaiposi, atvirai ir be užuolankų. Nė vienas komentaras – nėra teigiamas jūsų linkme. Nė vienas! Aš suprantu, kad jūsų rinkėjai nemoka naudotis kompiuteriais ar internetu, tai tamsi liaudis, kuri gyvena chruščiovkėse ir teikia Jums balsus. Deja, jūsų dienos, kaip ir partijos, suskaičiuotos ir asmeniškai tikiu, kad mūsų valdžia greitu metu taps imperatyvinė, išsimokslinusi ir kompetetinga.

Asmeniškai Jūsų prašau, neberašykite straipsnių, nes draugų kompanijoje jau darosi nebeįdomu klausytis apie Bradauską, Jus ir Graužinienę. Be abejo, iš pačios blogiausios pusės.

Sėkmės!

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.