Švelnus nagų lako valiklis tik sudarkė pirštus

„Norėčiau, kad mano nemaloni patirtis įspėtų kitas moteris, koks pavojingas gali būti nagų lako valiklis“, – sakė su „Bendraukime“ susisiekusi 50-metė panevėžietė Virginija. Po to, kai „švelniai valančiu“ valikliu be acetono ji nuėmė laką nuo nagų, kelias dienas vaikščiojo žaizdotais, didžiulėmis pūslėmis nuėjusiais pirštais.

Daugiau nuotraukų (1)

„Bendraukime“ inf.

Jan 24, 2014, 10:11 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 3:57 AM

„Rusišką, „Faberlic“ firmos nagų lako valiklį aš nusipirkau tikėdamasi, kad jis mažiau kenks nagams ir rankų odai. Specialiai rinkausi tokį, kuris būtų be acetono. Pamačiusi, kad jis skirtas sausiems, lūžinėjantiems nagams, su D-pantenoliu ir keratinu, nepagailėjau pinigų ir jį nusipirkau. Pagalvojau, kad geriau sumokėti kiek brangiau, tačiau nusipirkti kokybišką valiklį“, – pasakojo vienoje švietimo įstaigoje dirbanti moteris.

Šį valiklį ji įsigijo pernai rudenį. Ant 100 ml talpos buteliuko nurodyta jo pagaminimo data –2011 balandis. Neatidaryto valiklio galiojimo laikas – 3 metais, pradėjus naudoti – 18 mėnesių.

Virginijos teigimu, ji kelis kartus naudojo šį valiklį. Moteris pastebėjo, kad jis ne itin gerai nuo nagų nuima laką. Tačiau nusprendė, kad taip yra todėl, kad tai - švelnaus poveikio valiklis, skirtas sausiems, lūžinėjantiems nagams.  Taip parašyta rusiškame apraše ant valiklio buteliuko.

Prieš savaitę panevėžietė nutarė nuvalyti nuo nagų seną laką. „Buvau užsilakavusi du lako sluoksnius, o ant viršaus – dar sluoksnį blizgučių“, – pasakojo Virginija. Tuo pačiu „Faberlic“ valikliu ėmusi valyti nagus, moteris niekaip negalėjo pašalinti lako. „Pamaniau, kad taip yra dėl storo sluoksnio lako, todėl vis tryniau ir tryniau jį, vatos gabaliukus sumirkiusi valiklyje“, – prisimena moteris.

Po ilgo trynimo laką jai šiaip ne taip pavyko nuo nagų pašalinti, tačiau tuomet moteris pajuto didžiulį skausmą pirštuose – atrodė, kad jie dega. „Bandžiau laikyti po vandeniu, ploviau, po to pasitepiau kremu. Tačiau pirštų skausmas tą vakarą vos leido užmigti“, – sakė Virginija.

Kitą rytą vos pabudusi ji pamatė, kad oda apie visų pirštų nagus išsausėjusi ir atšerpetojusi, o keturi pirštai, kuriais ji laikė valiklyje pamirkytus vatos gabalėlius, nuėję didžiulėmis vandeningomis pūslėmis. „Vienos pačios pratrūko, kitas pati pradūriau, kad ne taip temptų odą“, – pasakojo moteris. Žaizdotais pirštais panevėžietė vaikščiojo kelias dienas, kol žaizdos ėmė gyti.

„Galbūt aš ir pati kalta, kad labai ilgai valikliu tryniau nagus, norėdama nuimti laką. Tačiau neįsivaizduoju, iš ko jis pagamintas, kad galėjo kilti tokia baisi odos reakcija“, – stebėjosi moteris.

***

„SIA Faberlic Baltija“ filialo komentaras:

„Pirmiausia norime išreikšti apgailestavimą, kad p. Virginijai teko patirti tokių išgyvenimų. Labai gaila, kad p. Virginija nesikreipė tiesiogiai į mūsų įmonę – esame atviri bet kokiam bendravimui su mūsų klientais ir stengiamės padėti bet kuriuo klausimu. Suprantame, kad tai, kas įvyko, yra labai nemaloni patirtis.

Kreipėmės į mūsų įmonės specialistus. Taip pat kalbėjomės ir su kosmetologe bei dermatologu. Šiuo nagų lako valikiu prekiaujame jau gana ilgą laiką ir iki šios dienos nesame gavę nė vieno pranešimo, kad priemonė būtų pakenkusi sveikatai ar kaip nors kitaip sudariusi nepatogumų vartotojui.

Mūsų kompanijos Dekoratyvinės kosmetikos padalinio vadovė I.B.Goldiš informavo, kad viena iš priežasčių, galinčių sumažinti šios priemonės efektyvumą, būtų jos laikymo sąlygos: šią priemonę reikia laikyti nuo +5 iki +25 C laipsnių temperatūroje.

Anot kompanijos specialistės, „pagrindinis dvifazio nagų lako valiklio ingredientas, kuris ir pašalina laką, yra etilacetatas. Etilacetatas yra pats saugiausias lako tirpiklis. Dėl mažo toksiškumo jis yra plačiai naudojamas skirtingose gamybos šakose: vaistinių preparatų, ploviklių, likerių, gaiviųjų gėrimų, vaisių esencijų, kvepalų, nagų lakų ir lako valiklių gamyboje. Atkreipkite dėmesį, kad norint nuvalyti nagų laką su specialiais papuošimais (blizgučiais ir pan.), reikia ne švelnaus lako valiklio, o stipresnio, nes laką su blizgučiais yra sunkiau nuvalyti.“

Yra tokių nagų lakų bei į jų sudėtį įeinančių komponentų, kuriems nuvalyti reikia priemonių su acetonu, – šią informaciją tokių produktų gamintojas paprastai nurodo jų naudojimo rekomendacijose.Bet kuriuo atveju, jei naudojant priemonę nesulaukiama pageidaujamo rezultato (kaip ir buvo p.Virginijos atveju, kai teko intensyviai ir ilgą laiką bandyti nuvalyti laką), anot kosmetologės, būtina nutraukti tokios priemonės naudojimą ir dėl jos efektyvumo kreiptis į pardavėją.

Tokiais atvejais, kai priemonė pasirodo neveiksminga, toliau naudoti jos negalima.Šį atvejį reikėtų tirti individualiai, jį galėjo sukelti skirtingos priežastys. Esant intensyviam ir ilgalaikiam nagų lako valiklio sąlyčiui su oda, tikėtina, kad organizme galėjo prasidėti individualus atskirų komponentų netoleravimas arba pasireiškė alergija kuriam nors iš ingredientų. Nuoširdžiai tikimės, kad tokie įvykiai ateityje nebepasikartos bei nesukels tokių neigiamų padarinių“.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.