Laiškas mokyklos žvaigždei: „Į tave rimtai nežiūrės nė vienas vaikinas“

Vos pradėjus skaityti Noros – „mokyklos karalienės“ – istoriją sukilo neigiamos emocijos. Labai ryškiai yra atskleidžiamas ir amžius – 15-18 metų. Tai visiškai nesubrendusios asmenybės, paveiktos šiuolaikinių stereotipų, mąstymas.

Nė vienas vaikinas nežiūrės rimtai į panelę, kuri nešdama šiukšles puošiasi lyg eidama į pasimatymą su prezidentu.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Nė vienas vaikinas nežiūrės rimtai į panelę, kuri nešdama šiukšles puošiasi lyg eidama į pasimatymą su prezidentu.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė

Jan 25, 2014, 7:49 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 3:12 AM

Trumpai apie mane – neseniai baigusi studijas, graži ir geidžiama, iš kurios niekada nesityčiojo, tačiau nesigėdiju nueiti iki parduotuvės su treningais, be makiažo ir akiniais vietoje lęšių, ir mano nuomonė visiškai skiriasi nuo „mokyklos karalienės“.

Šiuo metu aktyviai kalbama ir kovojama už nuskriaustuosius, iš kurių tyčiojasi bendraamžiai, todėl kad tai yra aktuali visuomenei tema. Niekas nepagalvoja apie tai, kad kai kas tiesiog neturi pinigų naujiems drabužiams, kai kurių organizmai dėl ligų yra išvarginti ir kaupia riebalinį sluoksnį vartojant vaistus ar dėl kitų kiekvienam asmeninių priežasčių.

O tokios, kaip „mokyklos karalienė“, skundžiasi, kad jai grožis kainuoja ir laiko, ir pinigų. O, kaip gaila, užuojauta, kad jūs GALIT SAU LEISTI eiti į sporto klubą, grožio salonus ir kitaip puoselėti save. Tokie žmonės net nepagalvoja apie blogiausią variantą – kad kartais gali tekti gyventi skaičiuojant paskutinius centus, o laisvą laiką skirti darbui, stengiantis tuos centus uždirbti.

Pati niekad nebuvau atstumtoji, iš kurios tyčiotųsi. Stengdavausi būti per viduriuką – nuo manęs nenusisukdavo mokyklos elitinis jaunimas, tačiau aš nebijodavau prieiti ir paklausti, kaip sekasi, ar padėti tam, su kuriuo nebendravo nė vienas iš klasės.

Visi esame žmonės. Niekad negali žinoti, kaip gyvenimas pasisuks. Vieni nieko nedaro, o nori visko, tačiau čia yra auklėjimo ir aplinkos, kurioje augama, kaltė. Kiti nori daug, bet nieko nedaro, nes neturi jėgų – tokius žmones reikia paskatinti žengti pirmą žingsnį savo laimės link.

Kiekvienas iš mūsų – nesvarbu, ar mokykloje buvo nevalytais dantimis, suplyšusiais ir purvinais drabužiais, ar vaikščiojo visad susitvarkęs, spindintis garsių firmų etiketėmis – turi lygius šansus tapti visuomenės sėkmės simboliu. Tam tereikia turėti noro ir dėti pastangas ne į savo išvaizdą, o į protą. Juk grožis nepridės balų stojant į aukštąją mokyklą...?

Gyvenimiška tiesa yra tokia, kad nė vienas normalus vaikinas nežiūrės rimtai į panelę, kuri net nešdama šiukšles puošiasi lyg eidama į pasimatymą su prezidentu. Be to, nuo kasdien daromo makiažo visų gražuolių oda 25-erių atrodys lyg 40-ies.

Taigi, patarčiau visoms „karalienėms“ susimąstyti, šiek tiek suminkštinti širdį ir galvoti apie asmenybės tobulinimą, o ne grožio puoselėjimą, nes toli gražu sekasi ne tik tiems, kurie yra gražūs.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.