Mėgstu valgyti nuodus

Karalius nuogas! Kodėl TIK mažas vaikas visada pasako teisybę? Kodėl mes gyvendami, augindami vaikus, rūpindamiesi savo ateitimi - patys sau meluojame? Ir meluojame ne bet ko kito, kaip savo ir (nebūkime egoistais) visos Lietuvos žmonių sveikatos, o gal net ir gyvybės sąskaita. Praregėkime... ir prabilkime!

Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas

Feb 4, 2014, 9:12 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 6:03 PM

Šis monologas skirtas tiems, kurie nori ir gali atskleisti informaciją apie nesąžiningus maisto pramonės magnatus Lietuvoje.

Mėsa - prisodrinta antibiotikais bei vandeniu su druska, agurkai auginami vatoje ją drėkinant neaiškiai skysčiais, bananai nupurškiami chemikalais, kad prinoktų per dieną prieš patiekiant į lentynas, pomidorams leidžiamas raudonas pigmentas, kad dar nesunokę „puikuotųsi“ ant jūsų stalo. Ir taip - kiekvienoje maisto pramonės srityje.

Mūsų niekas neapgauna, mes paprasčiausiai žinome, kad tai vyksta – tačiau tylime. Tylime, kad neprarastume darbo. Tylime, nes manome, jog vienas nieko nepakeisiu. Tylime, o mūsų vaikai auga žalingomis sąlygomis.

Kuris iš jūsų nuėjęs pirkti mėsos ir radęs etiketėje žymą, kad gyvūnas buvo girdomas antibiotikais, svertumėte ir dėtumėte į krepšelį?

Kuris rinktųsi agurką nemačiusį dirvos, o ant jo būtų parašyta „Užauginta vatoje“? Visi esame nepatenkinti, kai prekybos centre paimi šlapią, neaiškų chemikalų kvapą skleidžiantį bananą – tačiau nešame namo ir dedame ant vaišių stalo kaip vitaminų šaltinį. Šioje mėsoje, agurkuose ar bananuose vitaminų nė su žiburiu nerasi. Liūdna...

Kada paskutinį kartą valgėte kaime užaugintos mėsos, kada kepėte „tikrų vištų“ kiaušinių omletą. Kada ragavote ką tik primilžto karvės pieno ar mušto sviesto. Senokai... O gaila. Daugelį turbūt išbertų, sutriktų virškinimas ir pasireikštų kiti neigiami sveikatos požymiai – mes nepripratę prie tikro maisto, mus pripratino prie pramoninio „šlamšto“.

Prieš keletą dienų kaimynui daviau paragauti savo užaugintos vištienos. Pasimarinavo su druska ir pipirais, dar truputį česnako, pakepė, suvalgė. Skambina ir „skundžiasi“, kad jam daviau vištienos, kuri turi skonį. Skonis buvo tikras, toks koks buvo vaikystėje ragaujant kaimiškos mėsos gaminius. Tik gaila, kad tai daugeliui ir liko vaikystėje... Dabar skonio tenka su žiburiu ieškoti.

Kiekvienas, dirbantis maisto pramonėje turi informacijos, kaip gaminamas produktas, kokie kenksmingi priedai naudojami, kaip kitais būdais apgaunamas vartotojas. Netylėkime ir dalinkimės informacija, kad mūsų vaikams nereikėtų kentėti nuo viršsvorio, astmos, migrenos ir kitų, prastą gyvenimo kokybę, nulemiančių ligų.

Nemėgstu tik kritikuoti. Stengsiuosi, kad kiekvienas sužinotų, ką valgo, jog kenksmingų maisto ir kitų produktų gamyba būtų viešinama kuo dažniau. Ieškokite manęs facebook.com/viskavalgau.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.