Staigus priepuolis atskleidė mįslingo negalavimo priežastį

Skaitau medikais nusivylusių žmonių laiškus ir noriu pasidalinti savo istorija. Kai mano dukrai buvo devyneri, ji vis pakosėdavo, gerklę paskaudėdavo. Tad gydytoja vis kokio sirupo nuo kosulio išrašydavo. Bet dukrai suėjo 11 metų, ji pradėjo kompleksuoti dėl to savo kosčiojimo, be to, nuolat pūsdavo pilvą. Nutariau rimčiau pažiūrėti į jos negalavimus.

Daugiau nuotraukų (1)

Vida

Feb 20, 2014, 8:37 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 2:47 AM

Kreipėmės į gydytoją ir pradėjome visokius tyrimus. Jie parodė, kad dukrai - plaučių uždegimas ir nedidelė alergija namų dulkėms.

Kai apsilankėme pas specialistę Santariškių klinikose, ši taip pat diagnozavo alergiją ir pridūrė, kad ji - kaip gėlė, lėtai skleidžiasi. Tad dukrai išrašė į burną purškiamų hormonų. Tačiau suvartojus jų kursą, dukros situacija nepagerėjo. 

As vėl kreipiausi į vaikų gydytoją ir nusprendėme, kad reikia ryti žarną. Tą tyrimą atliko Santariškių klinikose. Diagnozė - gerklės erozija, skrandžio uždegimas, dvylikapirštės žarnos erozija, refliuksas (skrandžio liga. - Red.). Paaiškino, kad dukrai dėl to pilve ir kaupėsi dujos.

Dukra gydėsi gan ilgai, jai lyg ir pagerėjo. Tačiau kai jai buvo 14 metų, su klase išvyko visai dienai į kelionę. Žinoma, suruošiau dietinio maisto, tačiau kelionės metu ji pasivaišino klasės draugų maistu... Vėlai vakare grįžo skaudančiu skrandžiu.

Susiskambinau su gydytoja, ji patarė vėl pradėti gerti omeprozolį. Po trijų dienų skausmo dukrą ištiko priepuolis: pradėjo netekti sąmonės, vemti, o skausmas, kaip ji apibūdino, lyg kažkas būtų verdančio pilve. Atvažiavusi greitoji suteikė pirmąją pagalbą ir nuvežė į ligoninę.

Ligoninėje dukrai pastatė klizmą, davė vaistų, paskyrė dietinį maitinimą ir po kelių dienų rijo žarną. Skrandyje rado papulę, padare tyrimą.

Ir paaiškėjo, kad dukrai negalima pieno baltymo vartoti. Todėl jai nuo vaikystės pilve kaupėsi dujos, o jos ir gadino visą sveikatą.

Dabar dukrai jau 15 metų. Dukra nevartoja pieno baltymo, nes žino, kas jai gresia.

Apmaudžiausia, kad ligos ieškojome penkerius metus. Labai norėčiau plaučių gydytojai pasakyti, kad ji suklydo ir marino vaiką hormonais. Keista ir tai, kad per pirmąjį žarnos rijimą gastrologė nenustatė, jog dukra netoleruoja pieno baltymų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.