Vilniaus viešasis transportas: nebegaliu!

Esu studentė ir po Vilnių keliauju viešuoju transportu. Pastaruoju metu pradėjau vis dažniau galvoti, kad galbūt reikėtų išsilaikyti teises ir važinėti po miestą mašina. Kas lėmė mano tokį apsisprendimą? Visiškai nepagarbūs vairuotojai, bjaurūs kontrolieriai bei tikrai netinkama maršrutų sistema.

Daugiau nuotraukų (1)

Radvilė

Mar 7, 2014, 9:51 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 3:34 PM

Pirmoji bėda, apie kurią norėčiau kalbėti, būtų internetinių puslapių bei telefoninių programėlių nesuderinti maršrutai. Suvedusi norimą maršrutą norėčiau sužinoti patogiausią bei greičiausią, tačiau dažniausiai gaunu pasiūlymus, kurie net neegzistuoja. Kreipiuosi į marsrutai.lt, kad sutvarkytų naują savo tinklalapio versiją taip, kad ji veiktų kaip senoji, o apie telefoninę programėlę iš vis neturiu net ką pasakyti...

Antroji mane papiktinusi problema - autobusų vėlavimas ir jų neatvykimas. Žinoma, aš pateisinu vėlavimą. Būna gi kartais, visiems pasitaiko, bet tikrai nepakenčiu, kai autobusas visai neatvyksta. Įsivaizduokit situaciją: gyveni užmiesty, lauki autobuso 30 min., jis neatvažiuoja, tačiau atvažiuoja kitas numatytas maršrute autobusas, kuris savaitgaliais kursuoja į valandą vieną kartą. Šaltyje laukti valandą su puse - reikia turėti valios.

Kita problema - bjaurūs kontrolieriai. Argi galima žmogų išvadinti ubagu ir jį stipriai suėmus už rankos išvesti iš transporto priemonės? Argi galima seną neapdairų žmogų aprėkti už tai, jog jam nepavyksta pasižymėti elektroninio bilieto?

Kontrolieriai - kaip žvėrys, nejaučia laiko ir saiko. Jie lyg kažkokie maniakai, kuriems buvo duota teisė skriausti žmones, atrodo lyg jie kerštauja sociumui už tai, kad buvo nesuprasti ir Darbo birža pasiūlė jiems tokį darbo variantą. Lyg būtumėm mes kalti, kad per savo apgailėtinus gyvenimus jie nieko daugiau nenuveikė. O dar jų pačių taisyklių pažeidinėjimas ir rūkymas stotelėse.

Norėčiau, jog šį mano pasipiktinimą pamatytų Vilniaus viešojo transporto direktorius ir duotų paskaityti kontrolieriams, gal pagaliau šie parazitai sužmogiškės.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.