Mados fanatikė: „Man gėda dėl Lietuvos moterų“

Šiuo metu apie madą ir stilių, kalbama labai retai. Tarsi toks dalykas jau būtų nebesvarbus, todėl norėčiau apie tai pakalbėti. Kodėl manau, kad tai – pirmo svarbumo klausimas. Ir žadu savo nuomonę apginti.

Aš galiu pasirodyti dabar netaktiška, tačiau mieliau eičiau per miestą nuogu užpakaliu, nei dėvėčiau nemadingą sijoną.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Aš galiu pasirodyti dabar netaktiška, tačiau mieliau eičiau per miestą nuogu užpakaliu, nei dėvėčiau nemadingą sijoną.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Silvija

Mar 26, 2014, 12:42 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 2:48 AM

Visų pirma, kai aš einu gatve, žmonės dažnai į mane atsisuka. Dažniausiai moterys, su pavydu, bet ir vyrai nulydi godžiais žvilgsniais. Pozityvaus dėmesio, susižavėjimo man niekada negailima ir aš tuo didžiuojuosi. Mano paslaptis – išskirtinis stilius ir mados pojūtis, kurio lietuvėms tikrai trūksta. Kartais, išėjusi pasivaikščioti noriu užsimerkti, kad nematyčiau, kaip atrodo tos, kurios turėtų būti didžiausia mūsų šalies puošmena. Na, pripažinkime - tai, ką galima pamatyti mūsų miestų gatvėse, labiau primena išsigimėlių šou, nei stilingas damas.

Visų pirma, turiu pastebėti, kad lietuvės atrodo pigios. Dauguma perka rūbus Gariūnuose, todėl ir pačios užneša į tas moteriškes, pas kurias turguje pirko drabužius. Atrodo, kad visas miestas pilnas turginių bobų. Ir nereikia nei būti petruškevičium, nei kuo kitu, kad galėtum tai pamatyti. Vienodos suknelės, šlykščios maikės su tigrais ir rožėmis, kislotnų spalvų tamprės, puchavikai, su kuriais dauguma atrodo kaip padangų reklama... Kartais man būna gėda dėl mūsų moterų, dėl gatvės madų prieš turistus, kurie lankosi Lietuvoje. Gal dėl to mes ir garsėjame kaip gražių, bet pigių moterų šalis?

Kad ir kaip bandytum atrodyti gražiai, neišeis, jei drabužis pasiūtas Kinijoje? Nori būti madinga ir prisilaikyti stiliaus, pasiruošk mokėti. Negali atrodyti puikiai, nepaklojusi tam tikros sumos. Geri daiktai visada daug kainuoja, tačiau mokėdama gauni išskirtinumą ir kokybę. Brendas yra brendas – skiriasi viskas. Siūlės, medžiaga. Skiriasi ir tai, kaip drabužis gula. Mano spintoje nerastumėt nė vieno rūbo, kuris būtų pirktas ne butike. Jei tik galiu, ieškau garsių firminių ženklų, todėl kad tik jie gali užtikrinti tam tikrą savijautą, kada gali savim didžiuotis.

Apie avalynę, rankines, akinius nuo saulės ar papuošalus aš net nekalbu. Jei su drabužiais padėtis baisi, tai su visu kitu tiesiog tragiška. Toks įspūdis, kad mūsų moterys nė sykio nėra varčiusios madų žurnalo ir visiškai nesidomi, kas yra aktualu. O juk tam, kad galėtume jaustis puikiai, yra įkurta visa industrija!

Dauguma nesigėdija pirkti rūbų skudurynuose ir dar atvirai tuo didžiuojasi, tik nesuprantu, kaip tai įmanoma – visų pirma, manęs nepriverstų apsirengti to, ką prieš mane dėvėjo kita moteris, visų antra, ką gero ten galima rasti? Dešimties metų senumo platėjančius džinsus? Mano aplinkoje yra jaunų merginų, kurios atrodo kaip senės, rengiasi kaip senės. Ir elgiasi atitinkamai.

O tos, tipo ledinės panos, kuriuos leidžia sau vaikščioti apsitempę pigiais skudurais, elgiasi ir gyvena lyg laisvo elgesio moterys. Todėl nereikia pasakų apie tai, kad drabužis nedaro įtakos tam, kas tu esi.

Taip, aš galiu pasirodyti dabar netaktiška, tačiau mieliau eičiau per miestą nuogu užpakaliu, nei dėvėčiau nemadingą sijoną. Na, taip, yra dar klasikiniai daiktai, tačiau ir jie keičiasi. Neįmanoma dešimt metų dėvėti to paties kostiumėlio ir teisintis tuo, kad klasika niekada neišeina iš mados. Tai praktiškai žemina moterį kitų akyse.

Aš pati stengiuosi, kad mano garderobas keistųsi priklausomai nuo to, kokios yra šių metų mados tendencijos. Atnaujinu savo spintos turinį du kartus per metus mažiausiai. Ne, išpardavimai ne man.

Geriau nusipirksiu vienus marškinėlius, kurie tik pasirodė, nei lauksiu, kol juos nukainuos, kad galėčiau nusipirkti trejus už tą pačią kainą.

Į prekybos centrus einu tik pasiruošusi – žinau, kokie drabužiai buvo praeitose kolekcijose, todėl manęs neįmanoma apgauti. Jei matau, kad švarkiukas kabo jau pusę metų, nestversiu jo, net jei kainuos nulį litų. Kaina man nesvarbi, svarbu, ar tai nauja. Ar tai padarys įspūdį.

Visada domiuosi tuo, kas bus madinga kitą sezoną, stengiuosi tai įsidėmėti ir pritaikyti.

Gatvėje mane dažnai užkalbina kitomis kalbomis. Žmonės, atvykę iš civilizuotų iš šalių, kur į stilių ir madą nežiūri kaip į išpindėjimą, laiko mane sava. Vadinasi, išsiskiriu iš pilkos masės. Iš vienos pusės aš tuo didžiuojuosi, bet kartais būna ir nelabai smagu – kodėl lietuvės negali ir nenori savimi pasirūpinti?

Tikriausiai visų nuotaika būtų geresnė, jei matytume daugiau stilingai ir gražiai apsirengusių žmonių, o ne madas tipo Gariūnai ar pigias prekes iš Europos sąvartynų.

Geriau plikas užpakalis nei nemadingas sijonas – pakalbėk apie tai su „Juoda Balta barškutėmis“ tiesiogiai per tv.lrytas.lt nuo 19 val.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.