Transseksualo laiškas: gimiau moterimi, bet mano sąmonė vyriška

Šiuolaikinėje visuomenėje auga transseksualų skaičius. Transseksualas yra žmogus, tvirtinantis, kad gimė ne tame kūne. Aš esu vienas iš tokių. Nors turiu vienos lyties kūną, mano sąmonė yra kitos lyties. Gimiau moteriškame kūne, tačiau sąmonė mano vyriška.

Ne kiekvienas atitinka juodai baltą ar, kitaip tariant, skirtingų lyčių buvimą ir susitaikymą su lytimi, kuria gimei.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Ne kiekvienas atitinka juodai baltą ar, kitaip tariant, skirtingų lyčių buvimą ir susitaikymą su lytimi, kuria gimei.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Apr 15, 2014, 4:53 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 3:56 PM

Ekspertai nustatė, kad Lyties tapatumo sutrikimas (tai - mokslinis transseksualumo pavadinimas) gali ir dažniausiai pasireiškia dviejų trejų metų vaikams.

Trumpam įsivaizduokite kelionę į ligoninę chirurginei procedūrai. Kaip gydytojas ruošia anesteziją, o galvos chirurgas užtikrina, kad jums viskas bus gerai. Tai - paskutinis dalykas, kurį išgirstate ir tada suveikia bendroji anestezija, jūs prarandate sąmonę. Kai prabundate, gydytojas informuoja, kad jūsų lyties keitimo operacija buvo sėkminga. Ką? Jums turėjo pašalinti apendicitą! Deja, įvyko klaida. Nors jūs vis dar tas pats žmogus, kuris buvote prieš operaciją, dabar jūs - užstrigęs priešingos lyties kūne.

Štai kaip jaučiuosi aš ir kiekvienas transseksualus žmogus. Tik vietoj staigaus suvokimo, transseksualus vaikas tai suvokia palaipsniui. 20 proc. transseksualaus jaunimo praneša apie patyčias mokykloje. Dauguma tampa savęs nekenčiančiais ir depresija sergančiais jaunuoliais. Pasak gėjų ir lesbiečių švietimo centro, transseksualūs jauni žmonės dvigubai dažniau linkę į savižudybę nei jų bendraamžiai gėjai, lesbietės ar biseksualai. Transseksualūs paaugliai jaučia tiek daug neapykantos sau, kad negali įtilpti į visuomenės „moters“ ir „vyro“ rėmus, kad dauguma mano esant tik vienai išeičiai – mirčiai.

Ne kiekvienas atitinka juodai baltą ar, kitaip tariant, skirtingų lyčių buvimą ir susitaikymą su lytimi, kuria gimei.

Problema ta, kad mes, transseksualai, norime, kad pasaulis mus matytų ir pripažintų priešingos lyties, nei mes gimėme. Jei žmonės jus matytų priešingos lyties, nei yra jūsų faktinė lytis, tai nulemtų jūsų vidinius išgyvenimus taip pat stipriai, kaip ir mūsų. Manau, žinau visų problemų šaknis: transseksualai yra teisiami kitų žmonių kiekvieną dieną ir jie teisiami už tai, kuo išties nėra.

Įsivaizduokite visuomenę be šių lyčių vaidmens ir stereotipų. Kur niekam nebūtų svarbu: jūs vaikinas ar mergina. Kur lytis neturėtų jokios reikšmės ir jūs galėtumėte būti bet kokios lyties ir jūsų niekas neteistų. Už tokį pasaulį aš kovoju, nors galvoju, kad man tikriausiai neteks to pamatyti, bet tikintis, kad gali taip nutikti, tai yra verta viso to.

Iš tiesų, tamsus dangus šviesėja daugumai transseksualių žmonių, ypač transseksualiam jaunimui. Yra daug žmonių, kovojančių už transseksualų teises. Puikus pavyzdys Raullis–Agness. Dėl tokių žmonių kaip ji drąsos tamsus dangus galiausiai nušvis atskleisdamas vaivorykštę, kuria galėsime džiaugtis kartu, nepriklausomai nuo lyties.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.