Maža padėka nepažįstamam žmogui

Šią savaitę man nutiko smagus dalykas, apie kurį labai norėčiau papasakoti ir viešai padėkoti nepažįstamai moteriai. Jūsų rubrikoje labai daug pykčio, negatyvo, liūdnų istorijų, tad, manau, viena istorija apie mažutį gerumą, suteikusį daug džiaugsmo, bus kaip gaivaus oro gurkšnis.

Užstrigau prie auskarų stendo: rinkausi, rinkausi ir niekaip negaliu išsirinkti – vieni gražūs, kiti dar gražesni.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Užstrigau prie auskarų stendo: rinkausi, rinkausi ir niekaip negaliu išsirinkti – vieni gražūs, kiti dar gražesni.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Neringa

May 8, 2014, 3:02 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 4:26 AM

Visa tai įvyko gerumui mažiausiai tinkamoje vietoje – Gariūnų turgavietėje.

Rodos, įvykis ir neypatingas, tačiau norėčiau papasakoti plačiau.

Kaip ir dauguma moterų, esu papuošalų mėgėja. Visuomet norisi ko nors tokio, ko kitos neturi, mielo širdžiai ir tinkančio. Į turgų važiavau visai ne papuošalų, reikėjo kitų dalykų ir visai ne mums, o sparčiai augančiam sūnui. Šildymo sezonas vėl pratuštino kišenes, o vaikams neuždrausi augti... Bet jei jau su vyru atvažiavome, tai kodėl šiek tiek nepasivaikščiojus? O čia kaip tik pakeliui pasitaikė nedidelis stendas su nežemiško gražumo rankų darbo auskarais. Aišku, užstrigau ir dvejos poros tuoj krito į akį. Rinkausi, rinkausi ir niekaip negaliu išsirinkti – vieni gražūs, kiti dar gražesni, noriu abiejų porų... O pinigus reikia taupyti... Ko tik nedariau, kad išsirinkčiau. Klausiau vyro, bet jis menkas padėjėjas. Tada bandžiau išskaičiuoti. Galop metėme monetą! (bet tai jau buvo vyro mintis).

Pardavėjai į mus žiūrėjo lyg į nemokamą cirką, kas su šypsena, kas nesuprasdamas...

Viskas veltui, taip ir nesugebėjau išsirinkti iš dviejų. Galų gale, šventai pažadėjusi savaitę laikytis bado dietos, nusipirkau abi auskarų poras. Aš gana retai save palepinu tokiais neapgalvotais pirkiniais, tiesiog negaliu sau to leisti, tad man tai buvo visai ne smulkmena, o visas Įvykis!

Jau benueinančiai nuo stendo, žvilgsnis užkliuvo už dar vienos papuošalų eilutės, kurios iki šiol nebuvau pastebėjusi. Tik kepštelėjau vienus auskarus, tiesiog norėdama pagirti tai, ką matau: ir šitie, su pelėdomis, labai gražūs!

Pardavėja nedelsdama nukabino juos, įmetė man į maišelį ir pasakė: „Čia jums, dovana“.

Gal tai gali pasirodyti smulkmena. Menkniekis. Bet aš jau antra diena laiminga, kaip nežinia kas. Šypsausi, plasnoju. Ir dabar segiu tuos dovanotus auskarus su pelėdomis. Jie tiesiog „prilipo“. Todėl noriu viešai ir iš visos širdies pasakyti - ačiū.

Ačiū, kad kuriate papuošalus su rausvomis garšvomis, pienės pūkais ir drugeliais, pilnus skaidrumo ir artėjančios vasaros nuojautų.

Ačiū už dovaną. Už dvi dienas tikro džiaugsmo.

Tikiuosi tai perskaitys ta moteris, ar kas nors, kas ją pažįsta.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.