Mano žmona - rusė. Ar jau krautis lagaminus?

Aš esu lietuvis ir turiu pasakyti, kad pastaruoju metu man didelė gėda dėl tautos grynumą garsiai propaguojančių rėksnių. Mano žmona rusė. Susituokę jau dvidešimt penkerius metus, ir visą tą laiką gyvenome nei geriau, nei blogiau kaip kiti. Gerai sutarėm su kaimynais, padėdavom vieni kitiems. Dirbom, nevagiliavom, viskas, ką turim, yra mūsų darbo vaisiai.

Daugiau nuotraukų (1)

Bernardas

May 24, 2014, 5:44 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 1:42 PM

Neėmėm pašalpų, neelgetavom, žmonių neapgaudinėjom. Net galėjome vadinti save patriotais. Ir ko sulaukėme? Kad kaimynas parduotuvėje, prie kasos žmonai į akis drebia – tu esi ruskė, varyk į savo tėvynę! Į kokią tėvynę? Ji čia gimusi, augusi. Čia pagimdė trejetą vaikų, kuriais tikrai galime didžiuotis, visi užaugo padoriais žmonėmis ir gerais piliečiais.

Žmona politika nesidomi. Georgijaus juostelės nesegi ir neketina, rusiškos vėliavos prie namų nekelia. Lietuviškai kalba su akcentu, bet ne tokiu žymiu, kad būtų galima reikšti pretenzijas, vis dėl to čia ne jos gimtoji kalba. Ir tai kažkam jau užkliuvo. Tai kas bus toliau? Sukiršinti, surieti tarpusavyje, pradėsite ruošti ešalonus ir tokias mišrias šeimas kaip mūsų deportuosite iš Lietuvos?

Dabar galvoju, jei tokie dalykai kartosis, kažin ar žmonės nepradės ieškoti apsaugos ten, kur jos ieškoti tikrai nereikia? Nes juk ko iš baimės nepadarai.

Galvoju, kad tam tikrų dalykų Putinas Lietuvoje jau pasiekė. Greit visi pradėsim bijoti visų, baimė išvirs į vis dažnesnius žodinius užgauliojimus, fizinius užpuolimus ar muštynes, muštynės virs riaušėmis, o tada... Visi nors lašą sveiko proto turintys žmonės puikiai supranta, kas bus tada. Ne veltui sakoma – skaldyk ir valdyk, o mūsų net skaldyti nereikėjo.

Nereikšmingi dalykai buvo išpūsti iki pasaulinio masto tragedijų (ne be žurnalistų pagalbos), žmonės prisiminė, kad net tokioje skurdžioje šalyje vis dar yra ką dalintis ir prasidėjo! Tik klausimas, kuo dabar viskas pasibaigs.

Ar nesuvokiat, kad esam dirbtinai kiršinami ir yra laukiančių, kol kibsim vieni kitiems į atlapus, kad ateitų įvesti savo tvarką? Ar nesuprantate, kad dabar turime būti kaip niekad vieningi ir nepasiduodantys provokacijoms? Ne, tikriausiai nesuvokiat. Kitaip neatsirastų norinčių puoštis abejotinos vertės simboliais vien tam, kad prisibruktų iki europinio lovio ar tokių, kurie rėkia „ruskė!“ pagyvenusiai silpnos sveikatos moteriai ir net nesusimasto, ką jie daro.

Iš gyvenimiškos patirties žinau – tie, kurie garsiausiai rėkia ir nerodo jokios tolerancijos, dažniausiai patys turi slaptų tikslų. Ir man išliko klausimas ar tie aršiausiai lietuvių teises ginantys nėra Kremliaus papirkti?

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.