Didžiausia šių laikų žmogaus problema

Esu paauglė, kitais metais eisiu į gimnazijos klasę. Kaip ir bet kuris kitas tokio amžiaus žmogus, lankausi socialiniuose tinkluose. Ne, šį kartą tai nebus „Facebook“ – šnekėsiu apie kitą, taip pat labai populiarų tinklapį, kuriame žmonės, susikūrę anketą, atsakinėja į įvairius klausimus, kuriuos gali užduoti visi, kas nori. Taip pat kiekvieną dieną į neatsakytų klausimų skyrelį atkeliauja ir vienas dienos klausimas, dažniausiai kiek įdomesnis, verčiantis pamąstyti.

Daugiau nuotraukų (1)

Gabrielė L.

Jun 4, 2014, 10:10 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 5:11 AM

Šiandien sulaukiau vieno, kuris tiesiog privertė išlieti visas savo mintis, kurios brendo mano galvelėje jau gerus kelis metus. Berašydama atsakymą suvokiau, jog mano rašliava tokios apimties ir dydžio visomis prasmėmis, kad jau yra per didelė mažai tinklapio auditorijai, todėl nusprendžiau ja pasidalinti kur nors kitur. Manau, tiesiog "atraportuosiu tiesiogiai" iš atsakymo laukelio minėtame socialiniame tinkle, taip bus aiškiau, ką noriu pasakyti, kitaip reikė tų kiek koreguoti ir taip galėčiau sujaukti viską, ką noriu pasakyti. O klausimas buvo toks:

Kokia pagrindinė šiuolaikinio žmogaus problema?

Didžiausia šiuolaikinio žmogaus problema? Cha, šita tema tikrai turiu ką pasakyti. Ne, tai nebus apie tuos pačius nuobodžius dalykus, kaip dabar visi rašo. Nors, tiesą sakant, bus, tik iš kitos pusės. Taigi žinot, kokia ta problema? Neoriginalumas ir minčių vogimas. Kažkoks idiotas lepteli, kad žmonės per daug sėdi prie kompiuterio, dar kitas - kad mano laikais taip nebuvo, o jau tada tai prasideda... Visi iš eilės, tą patį per tą patį, tepa sviestą ant sviesto ir dar bala žino ką. Juk visais laikas kraštutinumų buvo, jų dabar yra ir visada bus.

Paskaičiau vienos merginos atsakymą : problema - pinigai, alkoholizmas, rūkymas. Pinigai - tai problema? O kas būtų jei tave, mieloji, išmestų miškan ir sakytų - išgyvenk! Rask maisto, pasistatyk namus, pasigamink rūbus ir dar krūvą elementarių dalykų, tokių kaip, tarkim, medžioklės įrankiai. Vieni žmonės geriau daro tą, kiti aną, o tas jų kokybiškesnis, nei tavo, produktas ir yra vertinamas pinigais.

Toliau. Alkoholizmas. Taip, tai problema, bet ar visi pasaulyje alkoholikai?? Ne. Kiek procentų nuo mūsų 7 su viršum miliardų?? Vos keli. Ir čia skaitosi pagrindinė problema?? Cigaretes rūko labai daug žmonių ir aš, asmeniškai, jų siaubingai nekenčiu. Na, ir? Tai jų pasirinkimas save žaloti! Ar rūkaliai daro kažką žmonėms? Ar jie kitus tiesiogiai žudo, muša? Juos taip cigaretės apsvaigina? Atsakymas - ir vėl ne! Jie kenkia patys sau (nekalbu apie tuos dūmus, kuriuos įkvepia nerūkantys, pastoviai nebūnant šalia jie tikrai neuždobia per kelias minutes), neina į gatves, nuo cigarečių apsvaigimo nežudo. Tai apie ką šnekam?

Nustokit pagaliau kalbėti tą patį per tą patį ir sugalvokit kažką originalesnio! Taip, labai lengva kitų nusibodusias mintis perlinksniuoti, juk taip išvengi atsakomybės už savo žodžius. Jeigu pasakysi kažką naujo, atsiras, kam tie išsireiškimai nepatiks, o kam tai? Už tavo tik persakytus žodžius grįžtamo veiksmo nėra, visa kritika gali skrieti tiesiai į jų autorių.

Čia tas pats su rinkimais. Juk jei nueisi, negalėsi plūsti valdančio žmogaus, kad blogai daro tą ar aną, o turėsi susitaikyti su tuo, kad suklydai kažką darydamas (šiuo atveju balsuodamas), o tai yra labai sunku. Sunku bailiams. Taigi, mielieji, gal jau baikime kopijuoti vieni kitų mintis ir būkime nors kiek orginalesni ir įdomesni, sukurpkime galvelėse kažką savotiško ir kitokio, kažką tik savo. Štai tokie žmonės kitiems ir įdomūs - jie įrodo, jog turi savo nuomonę, o ne tik perima kitų požiūrį.

Taip, esu jaunas žmogus ir, ko gero, labai kategoriškas, tačiau visos tos besikartojančios šnekos man jau nusibodo. Čia irgi 100 proc. bus žmonių, kurie piktinsis mano nuomone. O tai tik įrodys vieną iš „mažesnių“ dalykų, kuriuos aš noriu pasakyti tekstu – jeigu sakysi, ką manai, ir „nesusiliesi su dekoracijomis“, visada kažkam nepatiksi. Aš su tuo jau susitaikiau ir labai laimingai gyvenu, nesigėdindama savo nuomonės, tai tikrai nuostabus jausmas. Tikiuosi, to kažkada išmoks tokio tipo žmonės, kuriuos bandžiau prabudinti kurpdama visą šitą rašinį.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.