Vilniaus savivaldybė paskendusi skolose, bet taupyti nemoka

Esu vilnietis, čia gimiau ir jau 32 metus gyvenu. Turim mes Vilniuje tokį gražų parką, Vingio jis vadinasi, nors jame yra pilna bėdų ir akivaizdžių dėl neūkiškumo, bet šį kartą ne apie jį. Norėčiau atkreipti dėmesį, kaip mūsų skolose skendinčio miesto savivaldybė ir toliau į jas lenda.

Daugiau nuotraukų (1)

Marius

Jun 5, 2014, 10:48 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 4:10 AM

Visi puikiai mato ir žino apie viaduko iš Geležinio vilko gatvės į Goštauto gatvę statybas. Ar jis reikalingas, ar ne, nediskutuosiu. Stato, na, ir puiku, gavo Europos Sąjungos paramą, sutvarko aplinką, pagerina susisiekimą, viskas puiku.

Na, ir čia pasimato mūsų savivaldybės švaistymasis, o gal labiau neūkiškumas. Važinėju dviračiu, vaikštau pėstute ir labai džiaugiuosi, kad sutvarkė dar nuo sovietmečio likusį šaligatvį nuo Vingio parko, paupiu Goštauto gatvės link. Platus šaligatvis, puikus dviračių takas, bet...

Tas gražus šaligatvis ir dviračių takas baigiasi ties viaduku į Vingio parką. Tai štai čia ir pasimato sovietinis palikimas ir savivaldybės pinigų švaistymas. Nejaugi nebuvo galima, tą gražų šaligatvį nutiesti dar 100 metrų (pamatavau tiksliai)?

Juk už to 100 metrų prasideda prieš kelis metus jau sutvarkytas lygus ir gražus šaligatvis. Kai myniau kartą į kalniuką link parko, darbuotojų to ir paklausiau. O jie atsakė: "Mums liepta tvarkyt tik iki viaduko".

Tai nejaugi negalima buvo tvarkant tokį plotą, prijungti ir tą juokinga atkarpėlę? Nu aišku, kad negalima. Juk darys naują projektą - 50000 Lt, paskelbs naują konkursą -10000 Lt mokės už darbus -100 tūkst. Lt iš Vilniaus biudžeto. Tai čia mano minimalus paskaičiavimas, o juk tie pinigėliai neprapuls, jie nusės kažkam kišenėj.

Kam Vilniaus miesto savivaldybei taupyti, ji juk vistiek bankrutuoja.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.