Mokytoja sakė, kad egzaminui pasiruošiau puikiai, bet...

Jaučiuosi atsakinga už visus Lietuvos abiturientus ir norėčiau taip pat išreikšti savo nuomonę. Man, kaip ir daugeliui abiturientų, šis egzaminas pasirodė pernelyg kietas riešutas, kurio, deja, bet taip ir neįkandau. Galėčiau pridurti, kad nesu nepažangi mokinė, visus metus stropiai ruošiausi šiam egzaminui, mokiausi papildomai.

Mano mokytoja net prieš egzaminą nuramino, kad esu visiškai pasiruošusi gauti virš 90 proc., neturėtų būti man neįveikiamo uždavinio. Deja, bet realybė kitokia.<br>123rf nuotr.
Mano mokytoja net prieš egzaminą nuramino, kad esu visiškai pasiruošusi gauti virš 90 proc., neturėtų būti man neįveikiamo uždavinio. Deja, bet realybė kitokia.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Anonimė

Jun 6, 2014, 4:15 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 2:54 AM

Mano mokytoja net prieš egzaminą nuramino, kad esu visiškai pasiruošusi gauti virš 90 proc., neturėtų būti man neįveikiamo uždavinio. Deja, bet realybė kitokia. Po egzamino, kaip ir dauguma, išėjau nusiminusi. Derėtų pridurti, kad visi spręsti buvusių metų egzaminai ėjosi kaip sviestu patepta, tačiau šis - ne.

Vis ieškau problemos. Ar tai mano žinių trūkumas? Manau, kad ne. Problema ta, kad uždaviniai nebuvo pritaikyti eiliniams mokiniams, o išskirtinių gebėjimų, tokiems kaip olimpiadų laimėtojams. Manau, kad egzaminas turėtų būti ruošiamas taip, kad užduotys būtų įkandamos ir paprastiems mokiniams.

Visgi, kas padaryta, tas padaryta. Egzamino atšaukimo ir pakartotinės sesijos paskelbimo visiems laukti būtų manau naivu.. Dar kartą įsitikinau, kad tai tėra noras „sumauti“ mūsų kartą ir sumažinti galimybę įstoti į valstybės finansuojamą vietą.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.