Abiturientas abiturientams: „Gal jau baikit verkšlenti?!“

Ketvirtadienį, kaip ir nemaža dalis Lietuvos abiturientų, laikiau matematikos valstybinį brandos egzaminą ir galiu drąsiai teigti, kad per sunku tikrai nebuvo.

Daugiau nuotraukų (1)

Tomas

Jun 8, 2014, 12:25 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 1:57 AM

Į egzaminą atėjau ramus - buvau pasiruošęs. Tiesą sakant, iš pradžių egzaminas pasirodė net labai lengvas - pirmas 25 užduotis išsprendžiau per kiek daugiau nei valandą.

Šiek tiek sunkesni buvo paskutiniai 3 uždaviniai. Iš pradžių sunkiai sekėsi sugalvoti, kaip ką spręsti, tad nusprendžiau pailsėti. Pasitikrinau, ką išsprendžiau anksčiau, ir surašiau į atsakymų lapą. Likus kiek mažiau nei valandai iki egzamino pabaigos, grįžau prie neišspręstų uždavinių.

Tiems, kurie teigia, kad uždaviniai su vektoriais ar tikimybėmis yra per sunkūs matematikos egzaminui, o tokių neišspręstų nė vienas studentas, galiu pasakyti - kas tuomet per studentai mokosi? Labai panašias užduotis gaudavome mokykloje, viskas buvo spręsta ir mokytasi.

Galų gale, noriu paprašyti abiturientų nebeverkšlenti dėl savo neišmanymo. Jau atsibodo matyti kvailus straipsnius apie tai, koks sunkus buvo anglų kalbos, lietuvių kalbos ir dabar matematikos egzaminas. Taip skųsdamiesi parodot savo kvailumą ir sudarot blogą įspūdį apie šių metų kartą.

Jei egzaminas jums per sunkus, tai čia jūsų, o ne egzaminų sudarinėtojų kaltė. Jei nesimokėt anksčiau, tai siūlau pradėti dabar, nes studijuojant bus tikrai sunkiau.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.