Kaip aš pergudravau mane apgauti norėjusius automobilių meistrus

Automobilį vairuoju jau 8 metus, bet jei kažkas sugesdavo, tai būdavo ne mano problema, tuo rūpinosi buvęs vyras. Tačiau... ateina toks laikas, kai viskuo tenka rūpintis pačiai. Nesu blondinė, bet tai nereiškia, kad ir manęs nenorės apgauti meistrai, kurie dirba autoservise.

Daugiau nuotraukų (1)

Teresė

Jun 9, 2014, 9:30 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 1:31 AM

Visada automobilį taisiau pas pažįstamus, na, manau, jie tikrai neapgaus ir nenorės iš tavęs pasipelnyti. Visad patars, kaip geriausiai. Bet būna tokių akimirkų, kai tiesiog tenka ekstra atvejų pasinaudoti ir autoservisais.

Taigi nutiko ir man. Ruduo buvo lietingas ir sušlubavo mano priekiniai valytuvai. Kai tik oras buvo geras, jie veikė, bet kai pradėdavo lyti lietus, čia tau ir prasidėdavo. Ir staiga, vykstant man pasiimti mažojo žmogeliuko iš darželio, visai sugedo. Neįsijungia, o lietus pliurpia...

Tad nusprendžiau užsukti į servisą, paklausti, kiek laiko užims jiems pasižiūrėti, kas nutiko tiems mano valytuvams. Užsukus į pirmą autoservisą, prasidėjo „vyrų“ paaiškinimai: „Palikit mašiną mums, nes šiandien mes jau nespėsime net pažiūrėti, ryt iš ryto pažiūrėsim, nes tai užtruks kažkur pusę dienos“. Ir taip toliau ir taip toliau.

Tačiau aš nesu kvaila, nes mačiau, kiek užtrukdavo kokie darbai mano buvusiam vyrui arba draugams, ir kai pareiškiau, kad pažiūrėti, kas nutiko, yra kelių minučių darbas, jie pradėjo juoktis, kad ką aš čia suprantu. O suprantu aš tikrai daug. Tad jiems nepavyko apmulkinti manęs ir teko man atsisveikinti su jais.

Pakeliui užsukau į kitą, žinomą autoservisą, jie man pasiūlė pažiūrėti, kas nutiko, ir duoti iškart atsakymą. Taigi sugedo motoriukas. Bet jo remontas prasidėtų tik rytojaus dieną, nes tokios detalės yra gana retos, jų reiktų gauti (užsakyti), bet dar ir jų kaina yra 200 Lt, o pakeitimo būtų 100 Lt.

Nustebau, nes ir apie kainas šiek tiek išmanau, todėl pasakiau, kad įmanoma gi gauti ir naudotą motoriuką, tokių pilna yra. Gavau atsakymą ir į šį pasiūlymą, kad naudotas, jei tikrai išeis gauti tokį, kainuos 100 Lt, ir ne mažiau... Mano laimei, palikti automobilio tikrai negalėjau, tik labai gražiai padėkojau ir pasakiau, kad ryt teks atvykti pas juos, jei jau nieko nerasiu.

Mano laimei, baigė lyti lietus ir kelionę galėjau tęsti.

Bet mokėti 300 Lt už tokį motoriuką visai man nesinorėjo, todėl paskambinau broliui, pasakiau, ko man reikia, ir jis surado reikiamą detalę. Per pusantros valandos mes, jokie specialistai, kurie net visų reikiamų instrumentų neturėjome, sėkmingai pakeitėm valytuvų motoriuką. O kainavo man tik 30 Lt. Na, ir šokoladas broliui.

Tad ne vien tik blondines nori apmauti, juk iš to ir dirba autoservisai.

Iki šiol puikiai veikia mano valytuvai, o pačiai net buvo įdomu keisti, nes visada patikdavo žiūrėti, kaip kiti krapštosi su automobiliais.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.